El 76% dels metges segueixen la vaga segons els sindicats

Rate this post

El 76% dels metges de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) han seguit la vaga aquest dimarts al matí, segons Metges de Catalunya (MC), que ha xifrat en el 69% el seguiment als centres de la sanitat concertada en el mateix torn.

En un comunicat aquest dimarts, el sindicat ha qualificat de “eixordadora” la mobilització del col·lectiu mèdic i ha instat a l’ICS i a les patronals de la sanitat concertada –La Unió, CAPSS i ACES– a atendre les reivindicacions per millorar l’assistència als pacients i dignificar les condicions laborals.

Per demarcacions, el 83% dels metges dels ambulatoris del ICS han seguit la vaga a Tarragona, seguida de Barcelona (77%), Girona (73%) i Lleida (71%), mentre que en la sanitat concertada calculen que l’ha seguit el 72% dels facultatius de Barcelona, el 70% de Tarragona, el 69% de Lleida i i el 65% de Girona.

Per la seva part, el Departament de Salut ha xifrat el seguiment de la segona jornada de vaga dels metges d’atenció primària en el 44,23% de la plantilla i del 4,23% del resta de la plantilla fins les 12:00h, ja que segons la conselleria, 1.215 metges han fet vaga en aquest torn, 839 han treballat per serveis mínims i 693 han treballat voluntàriament.

vaga metges segon dia

La Generalitat ha destacat que en la primera jornada de vaga es van incrementar en 113 les urgències hospitalàries en tota Catalunya –respecte al dilluns de la setmana anterior–, un 1,07% més, sobretot pediàtriques, mentre que en l’atenció primària va haver-hi 310 visites d’urgències més, un augment del 12,11%.

El telèfon 061 CatSalut Respon ha rebut un total de 2.330 trucades entre les 00 i les 12 hores, un 7% més respecte al dimarts de la setmana passada, i d’aquestes, 328 han estat consultes administratives, la qual cosa representa un 49% més en aquest tipus de trucades.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »