El 43% dels conductors morts el 2018 havien consumit alcohol o drogues

El 43% dels conductors morts durant 2018, i sotmesos a autòpsia, havien consumit alcohol, drogues d'abús i/o psicofàrmacs, segons ha informat aquest dimecres el director de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses (INTCF), Antonio Alonso.

Aquestes dades estan recollides en la memòria anual d'aquest organisme, que inclou els resultats obtinguts sobre 751 de morts a la carretera l'any passat: 535 conductors, 143 vianants i 73 acompanyants.

Tal com apunta l'INTCF, no tots els accidents de trànsit són analitzats en l'institut. Els inclosos en aquest document procedeixen de casos estudiats a petició d'òrgans judicials. Tanmateix, suposen "una mostra prou àmplia i representativa" per reflectir la realitat nacional.

Alonso ha explicat que, dels 535 conductors, 232 van donar positiu en alguna d'aquestes substàncies i, d'ells, el 94,4% són homes i el 65,7% és en una franja d'edat que inclou entre els 25 i els 54 anys. Aquest seria el perfil majoritari d'aquestes víctimes. Pel que fa al vehicle, el 56,1% viatjava en turisme i el 31,4% amb motocicleta.

Sobre les substàncies registrades en els resultats toxicològics, la memòria revela que l'alcohol ha estat la més detectada als conductors morts. En concret, dos de cada tres casos analitzats. Mentrestant, les drogues suposen el 44% dels positius i el 25% psicofàrmacs.

El cànnabis continua sent la droga més consumida (59,8%), seguida de la cocaïna, (51%), mentre que la combinació alcohol-cocaïna s'ha registrat en un 39% dels casos i la d'alcohol-cànnabis en el 28,3%.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: