El 24% de les exportacions espanyoles a la Xina són catalanes

Rate this post

Gairebé un quart del que l’Estat ven a la Xina prové de Catalunya (23,8%), que juntament amb Andalusia (22,2%) i Madrid (15,2%) són les tres comunitats autònomes que acumulen un major volum d’exportacions al país asiàtic, segons un informe de l’asseguradora de crèdit Solunion. Per províncies, destaca Huelva com la més exportadora (18,6% del total), que registra a més el major increment de vendes respecte al 2017 (41,2%), seguida de Barcelona (18,4%) i Madrid (15,2%).

Les exportacions de productes espanyols a la Xina podrien incrementar-se en 395 milions d’euros el 2019 respecte a aquest any, liderades per la venda de productes relacionats amb els minerals, la carn i la maquinària, segons aquest estudi. Aquest increment en les exportacions suposaria arribar al llindar dels 7.000 milions anuals, segons ha detallat la companyia en un comunicat.

Auge de les exportacions a Xina

A tancament de setembre del 2018, el valor econòmic de les exportacions espanyoles a la Xina arribava a 4.600 milions, si bé el 2017, l’import va ascendir a 6.200 milions, cosa que va suposar un creixement del 28% respecte al 2016 i gairebé el triple d’allò exportat el 2008. Aquests increments tenen el seu origen en la “destacada” recuperació de l’economia espanyola i en l’augment del poder adquisitiu del consumidor xinès, segons l’informe.

L’estudi de Solunion apunta que els productes industrials i de tecnologia constitueixen al voltant del 70% (3.200 milions) de la producció exportada a la Xina a tancament de setembre del 2018, segons dades de l’ICEX, entre els que destaca la venda de coure i productes semielaborats de coure, i els equips i components d’automoció.

A més, el mercat xinès ha mostrat un “interès creixent” per la carn porcina espanyola, que va arribar a 324 milions en vendes al país asiàtic durant els nou primers mesos del 2018, i també per la moda per a dona, que va vendre 247 milions en el mateix període.

L’estudi adverteix que l’economia xinesa es veu amenaçada pel proteccionisme nord-americà, la debilitat de la moneda i la del mercat financer, al què el Govern xinès fa front impulsant mesures expansionistes.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »