EH Bildu portarà al Parlament Basc el reconeixement de la República catalana

Rate this post

EH Bildu preveu portar al ple del Parlament Basc que se celebrarà el 16 de novembre una moció per al reconeixement de la República catalana, encara que en el ple de control d’aquest divendres ja exigiran que el govern autonòmic es posicioni al voltant de l’assumpte català. 

Tot i que la coalició ja fa una setmana que tracta la proposta, degut al termini de tramitació de la Cambra, aquesta no es podrà debatre fins al 14 de desembre. Amb l’objectiu d’accelerar els terminis per al pronunciament del Parlament Basc sobre Catalunya, EH Bildu ha optat per registrar una interpel·lació dirigida al conseller de Gobernanza Pública i Autogovern, Josu Erkoreka, en la qual li demana que expliqui “quines són les intencions del Govern respecte a la República independent de Catalunya?”.

La interpel·lació ja ha estat introduïda al ple d’aquest divendres i depenent de la resposta del conseller, EH Bildu podrà registrar una moció relacionada amb el tema. L’objectiu de la coalició Basca és que el debat sobre la proclamació de la República catalana es dugui a terme l’abans possible i la intenció és que sigui al ple del 16 de novembre. 

 

Powered by WPeMatico

Translate »