Efecte dòmino de Junior a l’Espanyol: allunya el Panda i aproxima Calero

Després d’unes setmanes centrat en la preparació per a les rondes prèvies europees, l’Espanyol veu ara com l’inici del mes d’agost torna a exigir-li atenció i agilitat en el mercat de fitxatges. L’entitat blanc-i-blava, que fa temps que està pendent que es pugui confirmar alguna altra sortida per efectuar alguna nova arribada, es podria veure immers els pròxims dies en un efecte dòmino amb origen al Zenit de Sant Petersburg i final (o no) al Valladolid. 

Des del club rus van moure aquest dissabte la primera fitxa: el pagament de 40 milions més cinc en variables pel blaugrana Malcom. Un moviment que ha permès al Barça agilitzar una operació que feia dies que cuinava: l’arribada del lateral Junior Firpo, per a qui pagarà al Betis uns 18 milions més variables que podrien acostar l’operació als 25 milions que demanava el conjunt andalús per ell. 

La venda de Junior, prevista al Betis ja des de finals de temporada, farà que l’equip de Rubi disposi d’un gruix de recursos que permetran desbloquejar operacions congelades com ara la de Borja Iglesias, davanter de l’Espanyol amb qui té un acord pactat des de fa setmanes. El principal obstacle perquè firmi al gallec continua sent la reticència de l’Espanyol a donar facilitats en la fórmula del seu pagament: el club blanc-i-blau exigeix el pagament íntegre de la clàusula (28 milions) de cop, o bé amb un primer pagament d’uns 20 milions. Encara que ara el Betis vengués Junior, no podria assolir les exigències de l’Espanyol, perquè cobraria el traspàs del lateral a terminis. És a dir, que encara no disposaria de prou efectiu. Un problema que, això sí, es podria resoldre ben aviat, si traspassa Lo Celso a la Premier League. El mercat anglès es tanca el dia 8 d’agost, i per tant el destí de l’argentí es resoldrà, com a molt, a mitjans de la setmana vinent. 

La venda de Lo Celso, sumada a la de Junior, permetran al Betis seguir amb la renovació prevista. Borja Iglesias és la gran petició de Rubi, però el club andalús també estudia altres opcions per a la davantera com ara Milik, del Nàpols, que seria l’opció escollida si no aconseguís el Panda. 

Calero, més a prop

Paral·lelament a la més que probable –encara que no del tot segura– sortida de Borja Iglesias de l’Espanyol, l’entitat blanc-i-blava treballa per moure la seva fitxa particular. El pròxim d’arribar, si no es torça res, serà el central del Valladolid Fernando Calero, que després d’acomiadar-se dijous dels seus companys –no va anar a Marbella amb la resta de l’equip–, està a punt de tancar la seva arribada a l’entitat blanc-i-blava. Segons ‘La8’ de Valladolid, el jugador ja fa dies que té tancat un acord amb l’Espanyol, on cobraria uns quatre cops més que al Valladolid. El club espanyolista li oferia inicialment uns 8 milions (la seva clàusula és d’11 milions), però finalment l’operació es desbloquejarà per una xifra lleugerament superior que podria incloure alguna variable o drets econòmics per una futura venda. La sortida del Panda agilitzaria l’operació. El de Boecillo, que ha estat sota les ordres de l’exespanyolista Sergio González, és la gran prioritat de l’Espanyol per substituir Hermoso: és jove, s’adapta al perfil futbolístic i té una gran projecció i capacitat per revaloritzar-se. 

Anar a la font – Ara.cat – ESPORTS

Deixa un comentari

%d bloggers like this: