Els EUA i Alemanya lluiten per drets de la vacuna contra la coronavirus

L'empresa CureVac, amb seu a Tübingen, es troba investigant una vacuna contra la coronavirus amb una elevada pressió fruit de la gran quantitat de contagiats i morts que es multipliquen al voltant de el món. Actualment, a nivell global els afectats superen els 147.000 casos, mentre que les morts ascendeixen a 3.199 en 140 països. Els test de la nova vacuna podrien començar a principis de l'estiu, segons l'empresa que la investigació.

Aquesta situació està creant una disputa economicopolítica entre els dos països implicats. Donald Trump , president dels Estats Units, està intentant aconseguir-la per tots els mitjans. Intenta atraure els científics alemanys que estan treballant en la vacuna fins EUA mitjançant elevades donacions financeres per poder asegurse els drets, segons informa el diari D ie Welt .

D'aquesta manera, la vacuna seria "únicament per als Estats Units", va afirmar al diari una font pròxima a govern alemany. Berlín, d'altra banda, vol assegurar-se que la vacuna es desenvolupi també a Alemanya ia Europa, i també li estaria proposant condicions financeres interessants a l'empresa perquè la investigació es quedi a Alemanya.

Fundada el 2000, CureVac es presenta com una empresa especialitzada en el "desenvolupament de teràpies contra el càncer, teràpies a força d'anticossos, tractament de malalties rares i vacunes profilàctiques". Es troba a l'oest d'Alemanya i opera juntament amb l'institut Paul Ehrlich de vacunes i biomedicina per aconseguir el desenvolupament d'una possible vacuna contra el coronavirus.

Reunió a la Casa Blanca

Segons un comunicat emès per l'empresa a principis de mes, un executiu de l'empresa va ser convidat a la Casa Blanca "per discutir estratègies i oportunitats per al desenvolupament ràpid i la producció d'una vacuna contra la coronavirus". Trump i el vicepresident, Mike Pence, i membres de la comissió nord-americana de lluita contra el virus van participar en la trobada, segons la nota de CureVac.

"Tenim molta confiança en què podrem desenvolupar una vacuna potent en els pròxims mesos", ha indicat el llavors director de l'empresa farmacèutica Daniel Menichella, que ha estat reemplaçat fa una setmana.

Des del punt de vista dels funcionaris de govern, la disputa entre Alemanya i els EUA s'estén més enllà de la legalitat. "La venda d'una empresa amb un medicament vital és una qüestió de seguretat nacional", indiquen.

I afegeixen: "Els controls fronterers haurien d'ajudar a combatre la immigració il·legal i el tràfic d'éssers humans i prevenir qualsevol amenaça a la seguretat interna, l'ordre públic, la salut pública i les relacions internacionals dels Estats membres". Altres companyies també estan investigant una vacuna corona.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *