Els EUA avala una prova de coronavirus deu vegades més ràpida

L'Administració de Drogues i Aliments dels Estats Units (FDA, per les sigles en anglès) ha aprovat aquest divendres una prova per detectar el coronavirus Covid-19 deu vegades més ràpida que l'actual. El Govern de Donald Trump ha avalat la petició d'emergència de l'holding empresarial europeu Roche per accelerar una prova altament automatitzada amb més capacitat per avaluar els pacients sospitosos d'estar contagiats .

El test també està disponible a Europa i als països que acceptin el marcatge de conformitat Europea (CE), ha informat Bloomberg . Les diferents versions de la prova permeten avaluar a entre 1.440 i 4.128 pacients per dia. "Estem augmentant la velocitat definitivament en un factor de deu", ha afirmat el cap de la unitat de diagnòstic de Roche, Thomas Schinecker. Les accions de l'holding s'han disparat després de la notícia aquest divendres al matí.

La farmacèutica ha explicat en un comunicat que el test "està destinat a la detecció qualitativa de la SARS-CoV-2, el virus que causa la malaltia de l'Covid-19, en mostres de hisops nasofaringis i orofaringis de pacients que compleixen amb els criteris clínics i / o epidemiològics de l'Covid-19 per a les proves ". Schinecker ha destacat que "proporcionar capacitats de prova de gran volum i qualitat" ajudarà a millorar la resposta a la pandèmia .

Disponible en "tothom"

"Els hospitals i laboratoris de referència poden executar la prova en els sistemes cobas® 6800 i cobas® 8800 totalment automatitzats de Roche, que estan àmpliament disponibles als EUA i arreu del món", ha afegit el grup d'empreses en la seva nota de premsa . La prova es posarà disponible a les "àrees afectades on se sap que el virus SARS-CoV-2 està presenta", ha assegurat el holding, que ha assenyalat que l'assoliment respon a moltes setmanes d'ardu treball.

Pel que fa als EUA, on el Govern de Donald Trump ha estat molt criticat per la lenta reacció a l'virus -sense entrar en l'estat de negacionisme mostrat pel president americà en les últimes setmanes-, Schinecker ha assegurat que amb l'aprovació d'aquest nou test "definitivament hem estès la capacitat de les proves en tot" el país.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: