Educació potencia l’oralitat en les oposicions de docents del 2020

El Departament d'Educació convocarà un concurs d'oposició de 5.000 places per l'ingrés en els cossos docents per a aquest 2020 amb l'objectiu d'estabilitzar les plantilles potenciant l'avaluació de la capacitat comunicativa, oral i argumentativa dels aspirants.

La convocatòria,  que majoritàriament serà per a Secundària, suposa "un pas més" per subratllar el caràcter competencial de les proves, ha afirmat el conseller d'Educació, Josep Bargalló.

El conseller també ha explicat que l'aspirant haurà de fer lectures del supòsit pràctic (fins ara només es feia per escrit) i el tribunal tindrà més temps per fer-li preguntes, el que permetrà avaluar millor la prova .

Bargalló ha assegurat que la capacitat comunicativa, argumentativa i defensa d'un projecte propi "passa per sobre" dels elements d'estricta memòria i repetició d'uns continguts, que ha definit com antiquats i que tenen poc a veure amb el caràcter competencial. 

Més novetats

Altres novetats que inclouran les oposicions seran que les comissions de selecció es faran públics els criteris de correcció de les proves tres setmanes abans (ara eren dos) i aspectes de millora de l'equitat.

Els tribunals han d'adoptar les mesures necessàries per garantir que tots els aspirants disposin d'igualtat d'oportunitats: les lactants poden comunicar al tribunal, abans d'iniciar la prova, la necessitat d'interrompre el temps imprescindible per a la lactància, i les embarassades, si coincideix alguna de les parts amb el part o els dies previs o posteriors, poden sol·licitar ajornar la prova.

Els aspirants podran presentar les sol·licituds de participació des d'aquest dijous al 4 de febrer de 2020, la llista definitiva d'admesos es publicarà a la segona quinzena de maig, i el procediment selectiu s'iniciarà al juny i durarà fins al novembre, en un calendari similar a l' de les realitzades en 2019. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: