Echávarri deixa l’alcaldia d’Alacant amb la incògnita de qui el succeirà

Rate this post

L’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri presenta hui  el seu escrit de renuncia a l’acta de regidor A partir d’ara, començarà  a contar el termini de 10 dies per a la convocatòria d’un ple en el que la corporació prendrà coneixement de la seua renuncia. En eixe moment, es reclamarà a la Junta Electoral Central, a Madrid, que certifiqui que el regidor  que l’ha de  substituir  serà l’actual assessor de Festes, Miguel Castelló, que  prendrà possessió de  la seua acta  en un ple extraordinari previ al d’ investidura del nou alcalde o alcaldessa. Tot en el plaç màxim de 10  dies des del coneixement per part del ple de la renuncia de Echávarri.

Eva Montesinos, candidata del PSPV-PSOE

L’alcalde dimissionari deixa l’acta pel seu doble processament per haver despatxat  una treballadora temporal de l’ajuntament cunyada del portaveu del PP, Luis Barcala, i pel suposat  fraccionament de contractes a la regidoria  de Comerç, de la que Echávarri tenia las competències, per una campanya de promoció comercial de la ciutat els nadals del 2016. La eixida d’Echávarri es va anunciar el passat 23 de març, després de la reunió del secretariat del PSPV a la seu de València. Allí, el encara alcalde digue  que delegava les sues  funciones en la vicealcaldessa, i número dos socialista, Eva Montesinos, fins el diumenge 8 de abril.

Les negociacions per tal  d’investir a la número dos del PSPV començaren  aquesta  passada setmana entre los socis de govern, PSPV, Compromís i Guanyar Alacant. El PSPV proposarà a Eva Montesinos com a nova  alcaldessa encara que necessitarà 15 vots per a aconseguir  majoria absoluta. No res està tancat encara. El PSPV no més conta, ara per ara, amb els vots dels  seus 6 regidors i, possiblement ,5 de Guanyar i 3 de Compromís. Per a sumar un mínim de 15, necessiten els vots dels 2 edils No Adscrits o que Ciudadanos canvií d’opinió.

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »