Dura condemna per a l’autor de l’atemptat contra Marc Bartra

Rate this post

La justícia alemanya ha condemnat a 14 anys de presó l’autor de l’atemptat contra l’autobús del Borussia Dortmund, identificat com Sergej W. i de 28 anys d’edat, després de declarar-lo culpable d’intent d’assassinat en 28 casos. La sentència és inferior a la petició de la fiscalia, que sol·licitava cadena perpètua per l’atac, que va tenir lloc a l’abril de 2017 i en què va resultar ferit el jugador català Marc Bartra.

Bartra va haver de ser hospitalitzat i després va estar un llarg període de baixa, mentre que alguns jugadors van haver de rebre assistència psicològica. L’atemptat es va produir quan l’equip es dirigia al seu autobús a l’estadi on anava a jugar un partit de quarts de final de la Champions League contra el Mònaco. Sergej W. havia posat un bomba de fabricació casolana al començament del recorregut de l’autobús, que va fer detonar des de la distància, com el mateix va confessar durant el procés.

Marc Bartra Efe

EFE

L’objectiu de l’autor era “causar el major dany possible”, segons les conclusions de la fiscalia, i va prendre en consideració que podia causar morts i ferits. El propòsit de l’autor de l’atemptat aparentment no tenia cap relació amb el futbol, ​​sinó que pretenia provocar una baixa de les accions de Borussia Dortmund en borsa, que pensava aprofitar per enriquir-se amb una especulació borsària. L’atemptat va provocar una forta commoció a Alemanya, ja que fins a la detenció del seu responsable, deu dies després de l’atac, es va especular amb tota mena de rerefons, inclòs el terrorista.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »