Dubtes sobre si els andorrans que vulguin anar a Espanya hauran de presentar una PCR negativa

Espanya vol que els viatgers provinents de països on es consideri que hi ha un risc elevat de contagi amb el coronavirus presentin una PCR negativa per poder entrar al país. La mesura entrarà en vigor el 23 novembre i, tot unes primeres hores de dubte, Govern ha confirmat, després de contactar amb els seus homòlegs de Madrid, que no afectarà els ciutadans residents al Principat. I és que, tal com havien apuntat fonts properes al ministeri d’Exteriors espanyol, la normativa se centrarà en les persones que arribin per via aèria o marítima.

El BOE preveu publicar el decret aquest dijous després l’anunci, fet pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, en el consell interterritorial del sistema nacional de salut. Hi haurà un criteri diferent en funció del país.

Si aquest és de la UE o de l’espai Schengen, se seguirà el mapa de risc que elabora el Centre Europeu pel Control de Malalties. Ara mateix, això suposaria una PCR per a gairebé tots els Estats, amb l’excepció de Noruega, Finlàndia i Grècia. El criteri per a territoris tercers seria la incidència acumulada per 100.000 habitants en els darrers catorze dies. Es consideraria d’alt risc tots aquells que superin els 150.

En aquests casos, els viatgers hauran de presentar una PCR amb resultat negatiu feta com a màxim 72 hores abans de l’arribada a Espanya. En un primer moment, Govern ha indicat que no sabia si la mesura afectava o no els ciutadans residents al Principat. Posteriorment, i després de les pertinents consultes entre executius, aquest extrem ha quedat aclarit. Via Twitter, s’ha informat que el decret només es referix a aquells viatgers que entrin a territori del país veí del sud per via aèria o marítima. 

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: