Dos morts i cinc desapareguts en uns incendis sense precedents a Australia

Almenys dos persones han mort i cinc continuen desaparegudes en els incendis sense precedents que assolen la costa est d’Austràlia, segons fonts policials consultades per l’agència Efe. En les últimes hores centenars de persones han hagut de ser evacuades pels 77 focs que s’han produït a la zona oriental del país i que han castigat també la flora i la fauna d’aquesta àrea, amb 575.000 hectàrees de terreny calcinades. Els focs, que s’estenen per una amplia àrea forestal, afecten especialment la ciutat costanera de Port Macquarie, a uns 400 quilòmetres al nord de Sydney.

Incendis sense precedents assolen la costa est australiana

Les altes temperatures –de fins a 35 graus– i la sequera han potenciat la intensitat de les flames, en una situació d’emergència sense precedents a la zona. Segons el Servei de Bombers de la zona de Nova Gales del Sud (on es troba la ciutat de Sidney, al sud-est d’Austràlia), prop d’unes trenta persones han resultat ferides i les flames han destruït almenys 150 cases.

Les dues víctimes mortals s’han localitzat a prop de la població de Glen Innes, a uns 550 quilòmetres al nord de Sidney. Una d’elles hauria mort a l’interior d’un cotxe. El primer ministre australià, Scott Morrisson, ha manifestat en una compareixença pública que temen que el número de morts sigui superior. “L’accés a algunes àrees continua tallat i temem que arribin més males notícies”, ha admès.

Dels 77 incendis forestals que s’han declarat en les últimes hores, 42 estan fora de control i nou s’han col·locat dins del nivell d’alerta d’emergència. El comissionat del Servei Rural de Bombers de Nova Gales del Sud, Shane Fitzsimmons, ha assegurat que hi ha moltes zones on encara no han pogut enviar efectius per fer una “avaluació preliminar” de l’impacte de les flames, a causa de la perillositat dels incendis.

Una de les dificultats, segons el comissionat dels Bombers de la zona, és que mai havien tingut tants incendis simultanis “amb aquest nivell d’emergència”. Sis dels més perillosos es concentren en una àrea de 150 quilòmetres entorn de la ciutat turística costera de Port Macquarie. “Estem en un terreny desconegut”. Ahir el cel es va tenyir de color taronja a la zona a causa de les flames.

Més de mil bombers treballen al terreny lluitant contra les immenses flames que ja han calcinat unes 575.000 hectàrees de terreny.  Els pitjors focs que han afectat Austràlia en les últimes dècades van ser el 2009 a l’estat de Victoria: hi van morir 173 persones, 414 més van resultar ferides i es va cremar una superfície de 4.500 quilòmetres quadrats.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: