Dos dies tòrrids abans d’una setmana de canvis

Rate this post

La nit ha estat de rècord i, malauradament, no serà la darrera de tan mal dormir que viurem els pròxims dies.

Aquest dissabte tornaran a desfermar-se les temperatures a les hores centrals del dia, ja que es preveu que encara pugin una mica més en alguns sectors. Avui podria ser el dia més calorós d’aquesta onada de calor, les màximes superaran novament els 35 graus a la majoria de comarques de l’interior, a Ponent, el prelitoral i també en alguns trams de la costa.

La presència de tramuntana al nord del cap de Creus i a l’Empordà, així com de feble vent de mestral a l’Ebre i en punts de la Costa Daurada, podria afavorir que en aquest entorn el termòmetre fregués la marca dels 40 ºC. També es podrà assolir aquest llindar en sectors interiors del País Valencià, i acostar-s’hi en indrets del Pla de Mallorca.

El cel es mantindrà mig enterbolit arreu a causa del pas de bandes de núvols alts i mitgencs. No s’espera que plogui pràcticament enlloc, però no es descarta que es puguin escapar quatre gotes al centre del dia en sectors interiors i del nord-est.

Nit tòrrida i dimenge encara molt calorós

Els núvols prims aniran de baixa la pròxima nit i matinada, però no acabaran de desaparèixer de tot, un fet que podria fer que les temperatures mínimes fossin similars a les d’avui.

Diumenge tornarà a fer molta calor arreu, però és probable que el termòmetre ja no pugi tant i que, fins i tot, en algun indret reculi lleugerament respecte d’aquest dissabte.

El matí el passarem amb moltes estones de sol, però a la tarda augmentaran novament els núvols alts. Diumenge havent dinat també reapareixeran els primers xàfecs o tronades cap al Pirineu i el Prepirineu.

Canvis de cara a la setmana vinent

La setmana vinent ens portarà canvis més rellevants. Dilluns la temperatura màxima ja es quedarà més de 3 graus per sota la d’avui a força comarques i també aniran a més els xàfecs de tarda.

Dilluns els ruixats s’estendran pel Pirineu i el Prepirineu però també podrien afectar, de forma irregular, alguns punts de l’interior i el prelitoral.

Les tronades de tarda sovintejaran també entre dimarts i dimecres al Pirineu i el Prepirineu. L’arribada d’una massa d’aire més fresca i inestable a tots els nivells podria afavorir ruixats i tronades força generals de cara a dijous i divendres.

El descens del termòmetre, lleu a l’inici de la setmana, es farà molt més evident a partir de mitjan setmana.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »