Djokovic, mestre de mestres australs

El gran mestre serbi Novak Djokovic es va endur, per novena vegada en nou finals, el seu torneig fetitxe i atresora divuit títols de Grand Slam que l’acosten als 20 de Roger Federer i Rafa Nadal en la cursa per la història. Gat vell davant de la solidesa de Daniïl Medvédev, que duia vint triomfs seguits amb tres títols –Masters de París, copa Masters i copa ATP–, el balcànic allarga el seu idil·li amb l’obert d’Austràlia gràcies a la seva intel·ligència i savoir faire a la pista amb un triomf clar i net per 7-5, 6-2 i 6-2 consumat en una hora i 53 minuts. El serbi va trobar la fórmula per provocar que Medvédev fes més errors dels habituals, fins i tot amb el revés. Amb un servei molt variat i carregat d’efecte i la seva gran habilitat en les restades, el de Belgrad va dur el timó tàctic del partit i no va perdre la concentració. Una demostració de recursos tècnics i d’estratègia que va desballestar l’aspirant, sobretot en els moments crucials d’un partit més igualat del que reflecteix el resultat.

El moscovita va tenir l’esma de neutralitzar sense atabalar-se l’inici somiat de Djokovic. En només vuit minuts, el serbi s’havia situat amb un 3-0 abassegador i break en el segon joc, obrint pista a la dreta per evitar el temut revés encreuat del rus i provocant els seus errors amb la dreta, percentualment menys fiable. Medvédev va replicar amb eficiència (3-3), igualant el trencament en el cinquè joc, mostrant la seva solidesa des del fons de la pista i espolsant-se els nervis en la seva segona final de Grand Slam davant d’un rival que afrontava la 28a. Medvédev (1m98) va servir amb velocitat i col·locació i el seus dos torns van ser, a partir de llavors, còmodes i meteòrics. Djokovic s’ho va haver de treballar una mica més. Amb 6-5, però, Medvédev va dubtar. El de Belgrad va veure porta i va tancar, consumant el segon trencament i respirant una mica més tranquil (7-5).

L’alegria, però, també va durar poc a la casa del número 1. El rus va segellar un trencament amenaçador en el primer joc del segon acte. Djokovic va reaccionar amb virulència apel·lant a la consistència i sense forçar tant la màquina a l’hora de buscar cops guanyadors (2-1). Menys velocitat i més marge de seguretat. El rus va perdre el fil quan va haver d’assumir més riscos i el serbi va encarrilar el parcial amb un segon trencament. Obnubilat, Medvédev fallava més del compte i veia, molt pressionat, com el partit, o si més no el segon set, se li esmunyia (4-1). El parcial va quedar sentenciat amb un altre break certificat pel serbi (6-2) davant l’acceleració malaltissa del de Moscou. I més quan va malbaratar un 15-40 amb servei de Nole en el primer joc del tercer set, en què el serbi va regalar dues dobles faltes. El 2-0 va acabar de subratllar la impotència del desubicat rus, que no deixava de mirar el seu tècnic buscant respostes, i les virtuts del número 1, que va tancar el partit en la primera oportunitat, amb una esmaixada magistral.

Anar a la font – El Punt Avui – Esports

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: