Diversos afectats de l’1-O es tiren enrere per la pressió del Fiscal i la jutgessa de Girona

Rate this post

Les declaracions d’afectats de l’1 d’octubre als jutjats de Girona per tirar endavant al reclamació conjunta ha topat amb la pressió de la Fiscalia i amb les preguntes un tant intimidatòries.

Ahir van començar a comparèixer els afectats. N’hi ha prop de 200 a Girona. La idea és fer una denuncia conjunta amb els Ajuntaments. 

Durant la ratificació de la denuncia ahir a Girona, els afectats, van haver de respondre diverses preguntes del Fiscal i la jutgessa, moltes d’elles encaminades a la il·legalitat de participar en un referèndum com el de l’1 d’octubre suspès pel TC, i que semblaven voler dissuadir-los de seguir endavant amb el procés.

En l’interrogatori se’ls va preguntar si sabien que el referèndum era il·legal, se’ls va pregunta contra què protestaven, si durant la intervenció policial es van resistir o van obstruir l’acció de la policia, si els van insultar i si van identificar els agents que suposadament els agredien.

Davant l’interrogatori alguns es van tirar enrere però la gran majoria va respondre i es van mantenir ferms explicant que l’1 d’octubre van anar al punt de votació per exercir el seu dret a vot. Segons els advocats, però, van ser una minoria els afectats que es van sentir intimidats.

Arreu del territori català hi ha diversos jutges investigant exactament el mateix a partir de les denuncies de les víctimes. I en cada jutjat se segueix un ritme diferent a mesura que arriben les querelles i es poden anar identificant els agents.

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »