Discriminada per parlar català a bord d’un Baleària

Rate this post

Una passatgera a bord d’un ferri de Baleària va denunciar ahir a través de Twitter, haver estat discriminada per parlar català. Segons explica la mateixa afectada, es va dirigir a un treballador per preguntar si es podria fer ús de la piscina durant el trajecte. “Te he entendido, pero háblame en español“, va etzibar-li. “És que em sap greu, però jo parlo català”.

Pues no habrá piscina“, la resposta definitiva, és el nou “Si eres español, habla español“, el cèlebre lema del franquisme que convidava a l’ostracisme qualsevol parla que no fos la llengua de Cervantes. Aquest és el tuit que denúncia els fets.

D’entre el centenar de respostes al tuit viral n’hi ha que denuncien també haver patit episodis de discriminació a Baleària. Una és el cas de l’actor Fermí Fernández, que ha titllat els treballadors de superbs i mal educats: “Baleària no és una opció a recomanar”, ha sentenciat.

La resposta de l’empresa, amb seu a Dénia, no s’ha fet esperar. I és que el tuit va córrer com la pólvora per les xarxes: “Ens disculpem per una resposta que no s’adiu al nostre estàndard o model d’atenció al client”. Ara caldria saber si es tracta d’un problema a l’estàndard empresarial o al model d’atenció al client. Potser en ambdós.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »