Discrepàncies a l’acampada d’Universitat entre acusacions partidistes i de frau

L'acampada de plaça Universitat de Barcelona, on fa onze dies que hi protesten diverses plataformes juvenils i sindicats en contra de la sentència, ha decidit reorganitzar-se després que aquest divendres hi hagi hagut discrepàncies entre els seus integrants. 

Les tensions s'han disparat després que un sector de la organització decidís dissoldre la protesta per "deixar par a noves mobilitzacions". Una mesura a la qual s'hi ha oposat un segon grup que continua a les tendes. Les discrepàncies van fer-se fortes després d'acusacions -asseguren algunes fonts internes- del robatori dels diners en metàl·lic de la caixa de resistència. En una assemblea celebrada aquesta mitjanit, els partidaris a no aixecar l'acampada han arribat a acusar els organitzadors d'apropiar-se fins a 30.000 euros. 

Alguns dels acampats assenyalen que, en realitat, van ser les joventuts d'alguns partits els que van decidir despenjar-se de la iniciativa. La matinada de dissabte, cercles sobiranistes atribuïen aquestes baixes que vulguin descansar i participar en altres accions dissabte, com les convocades pel Tsunami Democràtic. 

Altres fonts assenyalen que joves vinculats a la branca juvenil d'ERC i d'ARRAN "es van endur una urna amb diners i van anunciar que deixaven l'acampada". Ho relacionen amb l'avís -no acordat internament- que a partir de divendres ja no es rebrien més fons. També parlen de la desaparició d'una segona urna, també amb diners. "Deixen a 300 valents que seguim acampats sense recursos d'automanteniment", denuncien. 

En un comunicat, els partidaris de no aixecar l'assemblea, han denunciat que els "organitzadors partidistes havien monopolitzat els òrgans de tresoreria, difusió i magatzem. També han criticat "la falta de transparència continuada" de les organitzacions partidistes, "el segrest de la caixa de resistència" per part de les mateixes i "la usurpació" del compte @AcampadaUni tant de Twitter, com de Telegram i Instagram.

EI6LYgFWoAA4Pn9

En l'escrit han assegurat que l'acampada de la plaça Universitat encara segueix activa i es manté indefinida. Lamenten que els partits polítics que donaven suport a la protesta l'hagin abandonat sense aconseguir cap dels cinc objectius de la Generació14-O: "la lluita per la llibertat, el dret de l'autodeterminació i la defensa dels drets fonamentals". En aquest sentit, reconeixen que en els darrers dies, aquests objectius s'han perdut entre "debats endogàmics i estèrils" sobre el funcionament intern de l'acampada. 

Els joves que segueixen amb la protesta a a la plaça Universitat han anuciat aquest dissabte al matí els nous comptes a través dels quals difondran informació a les xarxes socials. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: