Dis-me quin personatge de La Casa de Papel ets i et diré quin perfil professional tens

La companyia Bizneo HR, experta en software de reclutament, analitza les característiques dels personatges en un altre àmbit: el laboral.

Divendres que ve tindrà lloc una de les cites més importants del calendari seriòfil espanyol: l’esperada estrena de la tercera temporada de La Casa de Papel. Una aclamada saga que tornarà carregada de noves intrigues i uns personatges als quals ja hem pres afecte. I és que la seua personalitat és just un dels seus grans atractius: des del sociòpata fins a la lluitadora, la ficció televisiva presenta uns perfils que també podem trobar en un altre àmbit: el laboral.

Això és precisament el que ha analitzat Bizneo HR, experts en software de reclutament i selecció de personal. Perquè ¿què aptituds defineixen als protagonistes?, A quin anagrama correspon cadascun? Quina seria la seua ocupació ideal de no haver acabat atracant la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre?

Els perfils professionals de La Casa de Papel (alerta, spoilers)

Abans d’entrar en més detalls hem d’advertir: si no has acabat la segona temporada, compte, perquè ací trobaràs spoilers. Dit això, ens centrarem en els atracadors i en els seus corresponents anagrames. Aquests conformen un sistema de classificació que defineix nou personalitats humanes.

Berlín: el cap del grup durant l’atracament és potser un dels personatges amb més força de La Casa de Papel. Un autèntic “boss” que, si bé té una vena sociòpata i narcisista, és capaç d’actuar com un autèntic líder. És per això que decideix sacrificar la seua vida perquè els seus companys puguen escapar. No obstant això podríem enquadrar-lo dins l’Enneatipus Tres, el triomfador, ja que li preocupa la seua imatge i el que la resta puga pensar d’ell. Malgrat que la seua vanitat és eficaç, productiu i excel·lent, de manera que liderar equips, actuar i similars se li donarien bé.

Denver: el “rialles” de l’atracament és un Enneatipus Set o entusiasta de manual: optimista, espontani, juganer i que constantment busca experiències noves i estimulants. Tendeix a ser impulsiu, però també és alegre i molt agraït. El seu treball ideal? Algun de curta durada i freelance que li permeta mobilitat geogràfica i tocar diferents àmbits. Reporter seria un bon exemple.

Moscou: encara que previsiblement no tornarem a veure’l aquesta temporada, Moscou es troba representat per l’Enneatipus Sis, el lleial, ja que és responsable, treballador i compromés. No obstant això, pot tenir algun tret de l’individualista o Enneatipus Quatre, ja que és una persona emocional, en certa manera vulnerable. Podria tendir a un rol intermedi però en línies generals tendeix a treballs “segurs i per a tota la vida”.

Tòquio: el personatge que encarna Úrsula Corberó correspon a l’Enneatipus Vuit, el desafiador: poderosa, dominant, orgullosa, intimidadora, però també decidida i protectora amb els seus, especialment amb Río. Es tracta d’una classe de personalitat ideal per liderar equips.

Río: l’informàtic del grup i potser el més innocent és un dels més complicats de classificar. Comparteix característiques de l’Enneatipus Nou, el pacificador -és serè i calmat-, i de l’Enneatipus Quatre o individualista -és reservat i el que menys integrat es troba al grup-. En els processos de selecció aquest anagrama sol ser ideal per a psicòlegs i dissenyadors.

Nairobi: es tracta d’un personatge purament ajudador -Enneatipus Dos -, amistosa, generosa, i empàtica amb els segrestats. No hi ha més que veure com anima els treballadors perquè seguisquen imprimint diners o com es deixa enganyar per Alison Parker en alguns moments de la sèrie. En recursos humans aquest tipus de personalitat s’associa a l’atenció al client i a les vendes.

Hèlsinki: després de veure com cuida a Arturito no ens queda dubte que Hèlsinki és un rotund Enneatipus Dues o ajudador, ja que és comprensiu, generós, sentimental i altruista. En certa manera també és pacificador. El més cridaner és que, junt amb Oslo, sembla representar la força bruta de la banda d’atracadors. Aquest últim resulta complicat d’enquadrar en un perfil, però podríem considerar-individualista també. Els metges, infermers i professions sanitàries li van que ni pintades.

El professor: intel·ligent, calculador i perfeccionista, sap anticipar-se i ocupa un paper d’observador pacient. Aquest “encantador de serps” ho té tot mesurat, excepte el vincle que establirà amb la inspectora. El seu perfil encaixa amb l’Enneatipus Un, el reformador, un tipus idealista de sòlids principis, crític, perfeccionista i meticulós que, al seu torn, té por equivocar-se. Curiosament aquest anagrama està associat als professors i als llocs de control de qualitat. El cervell de l’operació també té trets de l’Enneatipus Cinc, l’investigador, racional i observador.

Raquel Murillo: si bé la inspectora no forma part de la banda -almenys encara, caldrà esperar a veure què passa en aquesta última lliurats, hem decidit incloure-la en aquesta anàlisi. La policia es caracteritza per un caràcter fort i una mica autoritari. És una persona justa i amb gran autoconfiança. En definitiva un Enneatipus Vuit, encara que de manera molt diferent a Tòquio.

Així influeix la teua personalitat en el teu desenvolupament professional

Arribats a aquest punt cal preguntar: per què és important conéixer la personalitat del candidat? “Molt senzill”, apunta Jonathan Dias, director de Màrqueting de Bizneo HR, “cada lloc, fins i tot cada activitat laboral requereix unes característiques de personalitat diferents”, explica. És per això que s’empren diferents eines -com els tests, més arrelats- que permeten detectar factors que van des del grau d’introversió o extraversió de l’individu, fins a la seua perseverança, intel·ligència, nivell de confiança, etcètera.

Fins i tot hi ha aplicacions com la d’ATS de Bizneo que permeten tipificar aquests trets mitjançant “scorecards”. Aquests permeten als reclutadors avaluar les competències i habilitats del candidat i conéixer ràpidament els seus punts forts i febles i que aquests s’ajusten a les necessitats del lloc. Les funcions d’etiquetatge, per la seua banda, ens deixen classificar als candidats per enneatipus o per qualsevol altre criteri que siga rellevant per a l’empresa. ATS també inclou altres opcions interessants com la d’establir “killer questions” automàticament, conéixer l’històric de processos en els quals es troba la persona, localitzar candidats per paraules clau, etcètera.

D’altra banda, aquesta personalitat no només influeix en el desenvolupament de l’activitat en si mateixa, sinó en com ens sentim amb ella. Per exemple, els extravertits estan més satisfets que els introvertits, mentre que els racionals supervisen més als seus empleats i els competitius són més infeliços.

Font: Bizneo HR

Deixa un comentari

%d bloggers like this: