Direcció i sindicats signen la pau social a CaixaBank: no hi haurà acomiadaments

El conflicte sindical més dur que ha patit CaixaBank en la seva història recent s’ha solucionat aquest dimecres. En el que era l’últim dia de negociacions previst pel calendari de l’ERO, direcció i sindicats van signar la pau.

L’acord s’ha signat en les 2.023 sortides voluntàries, per sota dels 2.157 llocs de feina que volia retallar l’empresa. L’adscripció a aquestes sortides serà voluntària; per als nascuts abans del 1966 hi haurà una indemnització del 57% del sou fins als 63 anys. Per als nascuts el 1966 i 1967 que s’adhereixin al procediment la indemnització serà del 57% de sou més 38.000 euros bruts. Per a la resta de treballadors (els nascuts després del 1967) la indemnització serà de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats i un mínim de 36.

En contrapartida, s’ampliarà el número màxim d’oficines ‘Store’ en 340 i en 70 les ‘Business Bank’. les oficines d’un sol empleat no podran superar les 300.

Pel que fa als horaris, s’allarguen fins les 14.30 hores de dilluns de divendres. L’horari de tarda del dijous es redueix en dues hores, fins les 18.30 hores; i es retira la mesura d’obrir també les tardes del dimarts.

La mobilitat, motiu de llargues discussions, passarà de ser de 25 quilòmetres a estar en els 75.

Fonts de l’entitat explicaven que aquestes noves condicions laborals definiran el futur d’una entitat que haurà de ser més flexible, d’acord amb les necessitats dels clients.

Tradició del sector

Els processos de reducció de plantilla són especialment curosos amb els treballadors en el sector de la banca, on no hi acostuma a haver acomiadaments forçosos. Malgrat això, i malgrat el fet que CaixaBank és vist com una de les empreses que millor tracta els empleats en aquests casos, el conflicte s’havia complicat molt en les últimes setmanes.

Es van veure situacions insòlites:el sindicat CCOO va arribar a fer una comparació entre el sou del conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, i el de l’empleat que menys cobra, establint que el primer percep 174 vegades el salari del segon. A més, per primera vegada fins a set sindicats del banc s’havien unit contra l’ERO per quedar integrats en la Unió Sindical CaixaBank (USC).

Fruit d’aquest clima enrarit, la junta general d’accionistes que l’entitat va celebrar a València el passat 5 d’abril va convertir-se en escenari d’una sorollosa protesta dels sindicats tant a dins com a fora del recinte.

Fonts del sector explicaven que si aquest conflicte ha estat més difícil de solucionar que d’altres en el passat això respon al fet que l’entitat no té ara la capacitat econòmica d’oferir condicions tan bones com anys enrere. També destaquen el fet que aquest ERO afrontava qüestions que s’havia evitat plantejar durant anys, com la mobilitat, reduïda a 25 quilòmetres, o la necessitat d’ampliar horaris a les tardes.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: