Dimiteix un secretari d’Estat de Trump per l’escàndol sexual d’Epstein

L’escàndol de tràfic sexual del multimilionari Jeffrey Epstein s’ha cobrat aquest dilluns la seva primera víctima política. El secretari de Treball de Trump, Alex Acosta, ha presentat la seva dimissió perquè considera “injust” que “Epstein sigui el centre d’atenció”. Davant els mitjans, i al costat del president, Acosta ha afegit que “seria egoista continuar en el lloc i seguir parlant d’un cas que és de fa 12 anys”. Acosta treballava llavors com a fiscal federal a Florida i va ser el màxim responsable d’arribar a un acord amb els advocats d’Epstein per salvar-lo de delictes federals i d’anar a judici. Un jutge va concloure el passat mes de febrer que el tracte, signat a finals del 2007, va violar la llei al no posar-ho en coneixement de les víctimes.

L’actuació d’Alex Acosta fa més d’una dècada va recobrar vida fa set dies quan es va conèixer que Jeffrey Epstein havia estat detingut a Nova Jersei de tornada d’un viatge a París en el seu avió privat. La fiscalia de Nova York l’acusa de suposat tràfic sexual de menors per uns fets que van tenir lloc entre els anys 2002 i 2005 a la seva mansió de Manhattan. Es tracta d’uns abusos similars a aquells pels quals es va processar a Miami la dècada passada i hi podria rebre una sentència de fins a 45 anys de presó.

Imputat per abús i tràfic sexual amb menors un amic de Clinton i Trump

Imputat per abús i tràfic sexual amb menors un amic de Clinton i Trump

Els fiscals asseguren que Epstein reclutava nenes -sempre menors d’edat- perquè li fessin massatges que moltes vegades acabaven en abusos sexuals. Amb l’ajuda de diversos empleats i d’algunes de les mateixes víctimes, a les quals pagava centenars de dòlars per aconseguir “un subministrament constant” d’adolescents, l’home que va fer la seva fortuna com a gestor de fons va anar construint una xarxa de noies, de tan sols 14 anys, que procedien d’entorns “particularment vulnerables a l’explotació”.

El fins aquest divendres secretari de Treball de Trump va oferir dimecres una roda de premsa en què va defensar el seu paper en el cas de Florida. Acosta va assegurar que va actuar “de manera adequada” i que, de no haver estat per la seva obstinació, Epstein “hagués quedat lliure”. No obstant això, aquell pacte de culpabilitat excloïa algunes de les acusacions més greus i només li atribuïa dos delictes estatals de pagament per prostitució, un d’ells a una menor. Resulta poc comprensible que el gran èxit de què presumeix Alex Acosta sigui haver-lo enviat 13 mesos a la presó, tenint en compte a més que el condemnat podia abandonar el centre durant dotze hores al dia per anar a la feina.

L’oficina d’Acosta tenia, a més, preparat un informe d’imputació de 53 pàgines que, en cas d’haver anat a judici, podria haver tancat a Epstein de per vida. Per posar en valor la seva decisió, el ja exsecretari va assegurar que en cas d’haver-ho deixat en mans de la justícia local, Epstein no hauria entrat a la presó. Una cosa que ja ha sigut negada per qui va ser fiscal del comtat de Palm Beach, Barry Krischer. 

Alex Acosta informed me this morning that he felt the constant drumbeat of press about a prosecution which took place under his watch more than 12 years ago was bad for the Administration, which he so strongly believes in, and he graciously tendered his resignation….

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 de juliol de 2019

Donald Trump ha entrat també en la polèmica a l’assegurar, sense que se sàpiga molt bé en base a què, que la gent “estava contenta” amb aquell acord i “12 anys després no estan contents”. El president ha descrit Alex Acosta com “un gran secretari de Treball”, al qual substituirà el seu segon fins a la data, Patrick Pizzella.

Trump comença les batudes anti-immigració

A partir de diumenge , agents del Servei d’Immigració i Control de Duanes, el temut ICE , començaran a fer batudes per diverses ciutats del país per arrestar i deportar immigrants. Ho va avançar ‘ The New York Times’ i ho ha confirmat aquest divendres  Donald Trump que , tot i que un dels èxits d’aquestes operacions està en guardar el secret , ha assegurat que “no hi ha res a amagar . Ja al juny el president va anunciar una operació per deportar-ne  milions que després va fer enrere . Funcionaris d’immigració són més modestos en el seu pronòstic i esperen detenir al voltant de 2.000 persones sense documentació.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: