Díaz Ayuso afronta la segona jornada de la seva investidura com a presidenta de la Comunitat de Madrid

La candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, serà investida aquest dimecres presidenta de la Comunitat de Madrid. Tret que es produeixi una sorpresa d’última hora, rebrà el suport de Ciutadans i Vox. En la primera sessió del debat d’investidura, va plantejar un programa de govern que buscava el suport del partit taronja i amb picades d’ullet a Vox, marcat per les polítiques liberals ( es va comprometre a “la rebaixa fiscal més gran de la història) i amb la promesa de mantenir “tolerància cero” contra la corrupció. 

Ayuso promet "la rebaixa fiscal més gran de la història"

Ayuso promet “la rebaixa fiscal més gran de la història”

El pacte de PP, Cs i Vox per fer presidenta Ayuso va trontollar per la petició de la Fiscalia Anticorrupció que s’investiguin els expresidents de la comunitat Esperanza Aguirra, Ignacio González i Cristina Cifuentes pel cas de la Púnica. Tot seguit, diversos mitjans de comunicació van destapar informacions que relacionen la líder del PP madrileny amb la trama, i destapen el seu deute amb l’Ajuntament de la capital per no pagar l’IBI durant cinc anys, així com el sou que va cobrar a Madrid Network, entitat públicoprivada creada per Aguirre. 

L’esquerra ha carregat durant el debat contra Ayuso per aquestes informacions, i també contra Cs per permetre la continuïtat d’un partit tacat per la corrupció al capdavant del govern. “Si la senyora Ayuso acaba dimitint, qui serà el nou president?”, ha preguntat la diputada de Podem, Isabel Serra, al líder de Cs, Ignacio Aguado, en referència a la condició del partit taronja que si és imputada hagi de deixar el càrrec. D’altra banda, Serra ha insistit que “tot i que es disfressi de novetat”, l’escola de la candidata ha estat la gestió d’Aguirre i Aguado al capdavant del PP: “Ayuso es va criar entre corruptes i és la garantia de continuar amb el seu llegat”, ha assegurat.  La parlamentària també ha carregat contra la tendència d’Ayuso durant el debat d’investidura de desvincular-se del moviment feminista amb declaracions com anar “contra el masclisme, no contra els homes”. “Insulten el feminisme”, ha etzibat. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: