Deutsche Welle: “Espanya rebutja parlar amb els independentistes catalans”

La Deutsche Welle (DW), canal públic alemany,​ també s'ha fet ressò del joc de trucades perdudes entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Així com dels "milers de manifestants majoritàriament pacífics que van sortir als carrers de Barcelona per sisè dia". Ara bé, també remarca que hi ha alguns "independentistes radicals" que van causar "destrosses a la ciutat" després d'enfrontar-se a la policia. 

Així, el mitjà recull que Torra va demanar converses amb Madrid. "Instem al president del govern espanyol en funcions a seure en una taula de negociació per parlar", recull. I també comenta que Sánchez va respondre que primer "hauria de condemnar inequívocament la violència".

DW es fa ressò també de les paraules de Torra, on instava els manifestants a "mantenir-se tranquils i pacífics". D'aquesta manera, l'article també subratlla que el president de la Generalitat ha dit més d'una vegada que Sánchez "no té cap pla per Catalunya". 

"Més de 500.000 persones es van reunir divendres al centre de Barcelona després de la dura sentència del Suprem", recull el mitjà. "La protesta pacífica es va convertir en violenta quan alguns joves emmascarats van bloquejar els carrers i van cremar focs mentre van llançar roques i focs artificials a la policia".

La Deutsche Welle també assenyala que la policia va utilitzar gasos lacrimògens i bales de goma. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: