Deu alternatives mèdiques i naturals per combatre el molest mal d’orella

El mal d'orella pot arribar a ser tremendament molest, però afortunadament no sol ser indici de cap problema greu de salut. En tot cas, quan un mal d'orella no cessa 48 hores després d'haver aparegut, convé anar al metge perquè faci una inspecció en persona.

La prescripció de fàrmacs per part del metge sol resoldre el problema en la majoria dels casos, però si no vols medicar-te cada vegada que et faci mal l'orella, hi ha alternatives naturals que t'ajuden a alleujar el dolor.

A continuació veurem què pots fer si tens la mala sort que en algun moment et visiti el molest mal d'orella.

Niña oído

Analgèsics

L'ibuprofèn i altres analgèsics poden ajudar a controlar el mal d'orella. Tanmateix, cal tenir clar que aquest tipus de medicaments poden alleujar, però en cap cas no resolen una infecció, en cas que n'hi hagués.

Quiropràctica

Un remei per al mal d'orella és la quiropràctica, que busca reduir el dolor i altres afeccions de la salut en treballar amb els músculs i els ossos. En ocasions, el mal d'orella pot estar causat per la desalineació dels ossos superiors del coll. Un quiropràctic pot ser útil per tornar a alinear aquests ossos i ajudar a reduir el mal d'orella.

Exercicis de coll

De vegades, el mal d'orella pot ser causat per músculs tensos al voltant del canal auditiu, que exerceixen pressió sobre l'àrea. Si aquest és el cas, alguns exercicis simples per al coll poden alleujar la incomoditat. El més efectiu és el de girar lentament el coll i el cap en cercles i aixecar les espatlles cap a les orelles. Es pot repetir diverses vegades al dia.

L'all

És un remei natural per al mal d'orella que s'ha utilitzat durant mil·lennis. L'al·licina, un compost de l'all, és útil per combatre les infeccions bacterianes que poden estar causant mal d'orella. Tanmateix, si està prenent antibiòtics, cal consultar amb el metge, perquè l'all pot interferir en l'efecte de l'antibiòtic.

Oli d'arbre del te

L'oli d'arbre del te s'utilitza de diverses maneres. Un parell de gotes calentes a l'orella per dia poden alleujar el mal d'orella. Tanmateix, abans de posar-lo a l'orella és important fer una prova cutània per detectar si provoca al·lèrgia. L'oli d'arbre del te s'ha de diluir en oli d'oliva, en una proporció de 3 a 5 gotes per cada 30 grams d'oli. L'arbre del te té propietats antisèptiques, antifúngiques i antiinflamatòries.

Una bossa de gel

Sostenir una bossa de gel sobre l'orella durant uns 20 minuts pot ajudar a apaivagar el dolor i reduir la possible inflamació que l'estigui causant.

La manta elèctrica

La manta elèctrica o un drap calent prop de l'orella durant 20 minuts poden ser útils per alleujar temporalment el dolor. Ajuda a relaxar els músculs i afavoreix el flux sanguini.

Mastegar xiclet

Si es produeix mal d'orella durant o després del viatge amb avió o en desplaçar-se a llocs més alts de l'habitual, mastegar xiclet pot ajudar a obrir una orella tapada, reduir la pressió i que el dolor desaparegui.

Dolor d'oídos

El gingebre

El gingebre té propietats antiinflamatòries naturals. L'aplicació d'oli d'oliva a certa temperatura amb gingebre ratllat i colat, al voltant del canal auditiu extern de l'orella, pot alleujar el dolor.

El peròxid d'hidrogen

El peròxid d'hidrogen s'ha utilitzat com a remei natural per al dolor d'orella des de fa segles. Es pot utilitzar introduint entre cinc i deu gotes a l'orella, per després ficar-se al llit durant uns 10 minuts amb l'orella que fa mal cap amunt. Passat aquest temps, convé drenar l'orella al lavabo i esbandir-la amb aigua freda. Pot ser que les bombolles que apareguin causin una certa alarma, però no s'ha de tenir por, ja que són part del procés de neteja del canal de l'oïda.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: