Detingut el president d’Oxfam Internacional per corrupció a Guatemala

Rate this post

El president d’Oxfam Internacional, el guatemalenc Juan Alberto Fuentes Knight, es troba entre els detinguts avui a Guatemala, acusat de participar en un cas de corrupció quan va ser ministre de Finances durant el Govern d’Álvaro Colom (2008-2012).

Fuentes Knight, nomenat president d’Oxfam Internacional el 2015, està acusat de participar en aquesta trama, per la que també ha estat detingut Colom i altres exministres de la seva administració acusats en el cas Transurbà, el model de transport urbà implementat en el Govern de la Unitat Nacional de l’Esperança (UNEIX).

Aquesta detenció se suma a la polèmica que va esclatar la setmana passada després que sortís a la llum que alguns directius d’Oxfam van organitzar orgies amb prostitutes -algunes, menors- a Haití durant una presumpta missió humanitària per ajudar les víctimes del terratrèmol.

El Ministeri Públic i la Comissió Internacional Contra la Impunitat a Guatemala (CICIG) han practicat avui 14 registres en els quals busquen capturar diverses persones, entre elles membres del Gabinet de Govern de l’exmandatari, entre els quals es troba el president d’Oxfam Internacional.

Fins al moment, les autoritats van confirmar les detencions dels exministres Juan Alberto Fuentes Knight (Finances), Salvador Gándara Gaitán (Governació), Ana Francisca del Rosario Ordóñez (Educació), Abraham Valenzuela (Defensa), Edgar Alfredo Rodríguez (Ocupació), Óscar Velásquez (Economia), Celso David Cerezo Mulet (Salut), Gerónimo Lancerio Chingo (Cultura) i Luis Alberto Ferraté (Ambient).

El Transurbano és un sistema de transport públic de la Ciutat de Guatemala operat pel Sistema Integrat Guatemalenc d’Autobusos i impulsat pel Govern de Guatemala durant l’administració de Colom i l’Associació d’Empresaris d’Autobusos Urbans, i es paga amb una targeta.

Les autoritats no han especificat fins al moment més detalls d’aquest cas ni els delictes que se’ls imputen als detinguts.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »