Detenen set persones durant una operació antiterrorista a França

Rate this post

Set persones han estat detingudes en una operació antiterrorista que s’està duent a terme avui a la regió de París i a la façana mediterrània, al sud de França, tal com informen fonts de la investigació citades pels mitjans.

Segons el diari “Le Parisien”, les forces de l’ordre sospiten que els detinguts preparaven un atemptat. Per la seva part, el canal BFMTV ha puntualitzat que els sospitosos – als quals no se’ls ha requisat ni armes ni explosius – havien intercanviat missatges a les xarxes socials que feien pensar que preparaven un acte violent, i les autoritats han decidit arrestar-los per comprovar si havien materialitzat l’amenaça.

Els detinguts són homes d’entre 18 i 65 anys, entre els quals hi ha dues parelles de germans. En la seva captura han estat implicats agents de la Subdirecció Antiterrorista (SDAT) i de la Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI, els serveis secrets francesos), suportats per altres del RAID, cos d’elit de la policia.

Les detencions han tingut lloc al departament de Val de Marne, situat a l’est de la regió de París, així com a les ciutats de Menton i Aix en Provence, segons BFMTV.

Tot dins del marc d’una investigació judicial per terrorisme oberta des del mes de maig per la Fiscalia de París, la instància judicial competent en accions terroristes per tot el territori francès. Fonts judicials han afirmat que la operació policial que ha permès les detencions encara continua oberta.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »