Detenen dos homes per venda de drogues a Lloret de Mar

Rate this post

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Lloret de Mar (Selva), han detingut dos homes com a presumptes responsables d’un punt de venda “important” de substàncies estupefaents que havia provocat “alarma social” entre els habitants del centre de la població. A més, s’investiga a una dona per un delicte contra la salut pública.

Les detencions es van produir el passat 26 d’octubre dins de la “Operació Conquinya”, iniciada el maig quan les autoritats espanyoles van tenir coneixement de l’ús d’un bar i un habitatge com a punts de venda de droga. Un cop fetes les comprovacions i investigar la zona, els agents van constatar que en tots dos espais hi havia una afluència gran de persones.

Segons la Guàrdia Civil, els detinguts utilitzaven el domicili per emmagatzemar i manipular la droga, mentre que al bar es blanquejaven els diners provinents de la venda dels estupefaents.

“Operació Conquinya”: un dispositiu establert des del maig

El maig passat la Guàrdia civil va conèixer l’ús d’un bar i un domicili de Lloret de Mar com a punts de venda de droga, per la qual cosa ho van comunicar a la Policia Local i van posar en marxa l’operació.

El primer pas dels agents va ser constatar si en els dos llocs investigats hi havia una gran afluència de persones que entraven i sortien en un breu espai de temps. També van identificar diverses persones, totes elles consumidores habituals d’estupefaents. Aquest fet va portar a pensar que els detinguts utilitzaven l’habitatge per guardar i manipular la droga i el bar com a tapadora, per blanquejar els diners obtinguts de la venda.

El 26 d’octubre tant la Guàrdia Civil com la Policia Local de Lloret van tirar endavant l’operació amb el vistiplau d’un lletrat de l’administració de justícia i amb una autorització judicial. Van fer dos escorcolls, un al bar i l’altre al domicili. Com a resultat, van requisar droga, 1.225 euros, balances i diversos tipus de documentació.

Dos detinguts i una persona investigada

Els detinguts són dos homes, un de Puerto Rico i un altre de la República Dominicana. D’aquest últim país és també una dona que està sent investigada per un delicte contra la seguretat pública.  Es van instruir les diligències i es van lliurar els detinguts i el material confiscat al Jutjat d’Instrucció número 3 de Blanes, encarregat de dirigir la investigació.

Powered by WPeMatico

Translate »