Detecten un brot de salmonel·losi a una escola d’Olot que ha afectat 41 nens i un professor

Tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona investiguen l’origen d’un brot de gastroenteritis que ha afectat 41 infants i un professor de l’Escola El Petit Plançó d’Olot. Segons han confirmat els resultats dels coprocultius analitzats, el brot va ser provocat pel bacteri de la salmonel·la. Els afectats formaven part d’un grup de cinquanta alumnes i quatre professors que van anar d’excursió el 2 d’octubre. Segons publica el Diari de Girona, les primeres investigacions apunten que els que han resultat afectats van menjar entrepans fets a la cuina del centre mentre que els que no van presentar símptomes els duien de casa. Ara s’està investigant l’origen de la contaminació i quin aliment hauria afectat.

Els 41 nens són estudiants de primer i segon d’educació primària i també hi ha un professor afectat. Segons CatSalut, una desena de nens afectats van acudir a centres d’atenció primària i a l’Hospital d’Olot per ser atesos a partir del 3 d’octubre. Un d’ells es va quedar unes hores en observació al centre hospitalari i després ja va rebre l’alta.

La salmonel·losi és una malaltia de transmissió alimentària freqüent. És una infecció intestinal produïda pel bacteri de la salmonel·la. En la majoria de casos causa gastroenteritis i millora sense necessitat de tractament. Generalment es contrau a través del consum d’aliments contaminats, especialment els ous i els productes que contenen ou cru. Els símptomes són vòmits, nàusees, diarrea i febre, en la majoria dels casos entre un i tres dies després de la infecció. Els símptomes acostumen a ser lleus i desapareixen al cap de quatre i set dies sense tractament, tot i que pot agreujar-se quan afecta infants, gent gran o persones amb malalties cròniques.

Des de l’Escola El Petit Plançó d’Olot han declinat fer declaracions sobre el tema. Fonts pròximes, però, han confirmat a l’ACN que l’endemà de l’excursió es va veure que faltava un nombre important d’alumnes i que va ser llavors quan la direcció del centre va avisar CatSalut i es va activar el protocol. També es va informar els pares. Actualment el centre funciona amb plena normalitat.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: