Desmantellats quatre domicilis al barri de Sant Roc de Badalona destinats al cultiu de marihuana i que també accedien al consum d’electricitat fraudulentament

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació de la comissaria de Badalona, van detenir el dia 20 de gener un home de 47 anys de nacionalitat espanyola i veí de Badalona com a presumpte autor d’un delicte de salut pública i defraudació de fluid elèctric i també el dia 22 de gener, i cinc homes d’entre 26 a 50 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Badalona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública,  defraudació de fluid elèctric, amenaces, ocupació de bens immobles, lesions i atemptat a agents de l’autoritat.

Els investigadors van detectar a l’Avinguda Alfons XII quatre pisos que s’utilitzaven única i exclusivament com a plantacions de marihuana els quals van ser desmantellats el passat 20 de gener en un dispositiu on van intervenir uns 80 efectius de diverses unitats del cos de Mossos d’esquadra, com són les unitats d’investigació de Badalona i Sant Adrià del Besòs, Grups de l’ Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Nord, així com tècnics qualificats de la companyia elèctrica subministradora.

En el marc de l’actuació es van intervenir un total de 1097 plantes de marihuana en quatre pisos (237, 384, 231 i 245 respectivament) en diferents estats de creixement. També es va detenir una persona que feia tasques de manteniment de les plantes en un dels pisos on també hi vivia. Tècnics de la companyia subministradora d’electricitat van desconnectar la connexió fraudulenta de la xarxa elèctrica de tots els pisos intervinguts.

5 detinguts per atemptat a agents de Guàrdia Urbana de Badalona

Tanmateix en aquest operatiu també es va fer recerca de diferents persones que van agredir agents de la Guàrdia Urbana de Badalona en el barri de Sant Roc per un servei que els agents van efectuar per l’incendi del quadre elèctric d’un bloc de pisos del barri el passat dia 13 de gener, que va concloure amb la detenció de cinc persones el dia 21 de gener com a presumptes autors dels delictes d’amenaces, lesions i atemptat a agents de l’autoritat a tres d’ells, i també a dos d’ells per salut pública i defraudació de fluid elèctric i ocupació de béns immobles.

Després de declarar en dependències policials, els detinguts van quedar en llibertat a l’espera de ser citats per l’autoritat judicial.

Tot aquest dispositiu ve emmarcat per la situació viscuda a principis d’any al barri de Sant Roc de Badalona on es va viure diverses jornades de protestes al carrer, pels talls de llum continuats i va fer que molts veïns reclamessin solucions. La causa probable dels talls de llum en aquesta zona són el gran nombre elevat de connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica. Davant d’aquests fets  la unitat d’investigació de Mossos d’Esquadra de Badalona que investiga els casos de salut pública, relacionada amb els delictes de defraudació elèctrica, com són les plantacions massives de marihuana, va intensificar les investigacions  per tal de localitzar i desmuntar plantacions.

Àrea de Comunicació

Granollers, 22 de gener de 2020

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: