Desgavell amb les xifres de la Generalitat

El Departament de Salut reporta de 635 nous morts per coronavirus dels quals el Ministeri de Sanitat no tenia constància, segons ha informat aquest divendres el director de el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergència sanitàries, Fernando Simón, en roda de premsa, que va parlar d’“incongruències” en les dades del Govern.

Simón va explicar que els nous casos notificats “eren morts antics que per la raó que fos, al llarg d’un període important de dies, no havien estat ubicats al dia que els corresponia i han estat tots notificats aquest matí”. La cara visible de Govern espanyol en la lluita contra la pandèmia va recordar que “Catalunya porta dos dies que està tenint problemes amb la validació de dades”.

El Departament de Salut, per la seva banda, argumenta que els 635 nous morts als quals es refereix el Ministeri de Sanitat “ja estan inclosos” en el balanç diari de decessos que publica la Generalitat, a partir de les dades facilitades per les funeràries. “De el conjunt de dades, el Ministeri només demana que els notifiquem alguns i són només aquests els que el Ministeri coneix”, va explicar en un comunicat.

La consellera Alba Vergés va assegurar que “nosaltres estem reforçant ara la recollida de dades i la proposta de dades. Creiem estar segurs de les dades que publiquem, de les dades que enviem, d’explicar-les molt bé”. “Per mi, el més important no són les dades que s’envien al ministeri, sinó tot el que expliquem a la ciutadania de com es va desenvolupant l’epidèmia”, ha afirmat en roda de premsa.

El PPC ja ha sol·licitat la compareixença urgent de Vergés al Parlament perquè “aclareixi les variacions en les dades de morts per Covid-19 a Catalunya”. El portaveu de la formació, Santi Rodríguez, ha assenyalat que “els comunicats publicats diàriament pel mateix Departament de Salut feien desaparèixer 206 morts entre els dies 18 i 22 de maig”. “No són interpretacions malintencionades de ningú, són les seves pròpies dades”, ha manifestat Rodríguez.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: