Denuncien per plagi Ariana Grande a una setmana dels Grammy

L'estrella del pop Ariana Grande va rebre aquest dijous una denúncia per plagi que assegura que la seva reeixida cançó 7 Rings, nominada a enregistrament de l'any als Grammy, conté estrofes i ritmes copiats d'un rap publicat el 2017.

La mala notícia arriba quan falta poc més d'una setmana perquè Grande actuï a la gala dels Grammy, els premis més importants de la indústria musical i davant dels quals està nominada en cinc categories, entre elles a l'àlbum de l'any pel seu treball Thank u, next.

El raper Josh Stone, el nom artístic del qual és DOT, va registrar la demanda en un jutjat de Nova York un any després que la cançó de Grande es llancés al mercat.

En l'escrit, l'advocat del demandant assegura que dos musicòlegs forenses han analitzat ambdós temes i troben fragments en els quals el ritme i les notes són molt similars.

A més, el suposat tema plagiat, You Need it, I Got It, repeteix diverses vegades una frase d'una forma molt similar a la cançó de Grande.

En concret, la cantant fraseja en 7 Rings les paraules I Want It, I Got It. I Want It, I Got It ("ho vull, ho tinc", en català) amb un estil molt semblant al raper en la seva cançó de 2017, que repeteix You Need It, I Got It. You Want It, I Got It (ho necessites, ho tinc, ho vols, ho tinc).

Stone al·lega a més que va presentar la seva composició a diversos executius de la indústria de la música, inclòs el productor Tommy Brown, qui ha treballat amb Grande en nombroses ocasions.

"Literalment, cada una de les 39 notes respectives de 7 Rings és idèntica a les 39 notes de You Need it, I Got It des d'una perspectiva d'ubicació mètrica. Dit d'una altra manera, el ritme i la col·locació de les notes i les lletres són idèntiques", indica el text de la demanda, obtingut per la revista Variety.

El curiós, és que anteriorment es va publicar que Grande pagaria ja el 90 % dels beneficis d'aquest tema als compositors de My Favorite Things, la coneguda cançó de la pel·lícula The Sound Of Music (Somriures i llàgrimes) que utilitza com a base per al seu tema, en aquesta ocasió, de forma autoritzada i acreditada.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: