Denuncien per adoctrinament un institut de Cerdanyola per informar d’una vaga estudiantil

Rate this post

El director de l’institut públic Gorgs, de Cerdanyola del Vallès, ha estat citat a les oficines dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental per tal de donar la seva versió sobre una notificació a les famílies de la vaga d’estudiants del 26 d’octubre. El director ha estat requerit per una denúncia de presumpte adoctrinament feta per una família del centre a la delegació del govern espanyol a Catalunya, que ha demanat explicacions al Departament d’Ensenyament.

Al comunicat enviat a les famílies del centre, s’informa que l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat del centre es va afegir majoritàriament a la vaga convocada per diversos sindicats d’estudiants. Per tal de contextualitzar la vaga, el comunicat cita dos fragments dels manifestos del Sindicat d’estudiants i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. A més, informa que d’acord amb la llei d’educació els alumnes que informin de la participació a la vaga 48 hores abans no seran sancionats per no assistir a classe.

Tanmateix, el text deixa clar que en cap cas obliga a participar en la vaga i diu que ‘el professorat garantirà la seguretat i l’atenció de l’alumnat present al centre’. A més, com fa amb totes les convocatòries de vaga, convida les famílies a reflexionar amb els seus fills i fills ‘sobre l’ús que es pot fer d’una jornada de vaga’.

Consulteu ací el comunicat enviat a les famílies:

«Notificació vaga d’estudiants 26 d’octubre de 2017

Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat del centre s’ha afegit majoritàriament a la jornada de vaga de dijous 26 d’octubre, convocada per diversos sindicats d’estudiants.

Els comunicats de convocatòria de vaga dels sindicats d’estudiants majoritaris al nostre territori diuen el següent:

Sindicat d’estudiants:

25 i 26 d’Octubre: vaga general estudiantil contra la repressió franquista i el 155
Durant les últimes setmanes els joves i els treballadors a Catalunya hem viscut escenes que no veiem des de la dictadura. Amb una violència policial extraordinària, recorrent a mesures antidemocràtiques com l’article 155 que anul·la l’autonomia catalana, o empresonant a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i Òmnium, el govern del Partit Popular i l’Estat centralista estan intentant aixafar el legítim dret a decidir del poble de Catalunya.

Tothom a les manifestacions el dia 26 a les 12h

NO PODREU EMPRESONAR TOT UN POBLE!

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans:

26-O VAGA! Les estudiants volem: REPÚBLICA ARA!
Durant els darrers dies, hem vist com les estudiants vam tornar a omplir els campus universitaris i els centres educatius de dignitat popular. Un altre cop, com portem fent en les últimes setmanes, el moviment estudiantil va respondre amb organització i mobilització. Com a Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ens agradaria fer certes valoracions polítiques entorn […]

Per tot això, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, convoquem a una vaga estudiantil a tots els centres educatius per al proper dijous 26 d’octubre.

Si voleu més informació, visiteu les seves pàgines web.

D’altra banda, com a director del centre, us faig saber que, d’acord amb la Llei d’Educació de Catalunya 12/2009, de 10 de juliol (DOGC núm. 5422) i amb la normativa del nostre centre, del centre, la inassistència a classe de l’alumnat per raons generals, comunicada amb 48 hores d’antelació, no serà objecte de correcció.

En particular, l’article 8, paràgraf 2 de la Llei 8/1985 diu el següent:

(…) “les decisions col·lectives que adoptin els alumnes, a partir del tercer curs de l’educació secundària obligatòria, pel que fa a l’assistència a classe no tindran la consideració de faltes de conducta ni seran objecte de sanció, quan aquestes hagin estat resultat de l’exercici del dret de reunió i siguin comunicades prèviament a la direcció del centre.”

Tot i això, les normatives abans esmentades en cap cas obliguen a participar en aquesta convocatòria de vaga i per tant el professorat garantirà la seguretat i l’atenció de l’alumnat present al centre.

Recordeu que la vaga és un dret adquirit pels estudiants de secundària i està reconeguda en les normatives vigents. Des de l’equip directiu podem constatar que aquest dret sovint es confon amb un dia festiu. Per aquesta raó, demanem a les famílies que reflexioneu amb els vostres fills i filles sobre l’ús que es pot fer d’una jornada de vaga.

Per acabar, i davant la necessitat de saber quin seguiment real tindrà aquesta convocatòria per part de l’alumnat, us demanem que per conèixer si el vostre fill o filla ha assistit al centre, feu ús del control d’assistència que feu servir habitualment.

Rebeu una salutació,»

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »