Demòcrates reclama un “Govern d’emergència nacional”

Demòcrates, en un comunicat, reclama “un govern d’emergència nacional per superar la crisi i preparar l’embat final per a la independència”. “Cal situar les millors persones del teixit productiu, social, educatiu i científic del país a la primera línia política”, indiquen.

El partit de Núria de Gispert i Toni Castellà considera que “la independència ha passat de ser un mandat polític a un deure ètic vers el benestar de la ciutadania”.

“Des de Demòcrates fem una crida a formar un govern d’emergència nacional de la confluència de les millors persones del teixit productiu, social, educatiu i científic per afrontar el reptes que tenim com a país i preparar l’embat final per a la independència”, remarquen.

És en aquest sentit que proposen “fer una remodelació del consell executiu per crear un govern d’emergència nacional. Implementar els canvis necessaris als departaments del Govern amb afectacions prioritàriament en l’àmbit sanitari, de reactivació econòmica i emergència social”.

“Coordinar el Govern d’emergència nacional i el Consell per la República amb l’Assemblea de Càrrecs Electes i les entitats sobiranistes, com l’espai per formular el ‘desbordament democràtic’ a l’Estat espanyol, com ho varen ser els passats 1 i 3 d’octubre de 2017, però sostingut en el temps fins a esdevenir un Estat independent”, afegeixen.

“Però aquesta vegada no ha de ser únicament social, sinó també institucional, per tal d’impossibilitar el bloqueig de la República independent per part de l’Estat espanyol”, adverteixen.

“En aquests moments convocar eleccionss només té sentit si és per un objectiu concret: obtenir una majoria parlamentaria disposada a donar compliment al mandat de l’1 d’Octubre per aixecar la suspensió de la declaració d’independència de 2017, per la via unilateral i de la insubmissió col·lectiva”, sentencien.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: