Demanen cinc anys de presó per un activista gironí que va despenjar la bandera espanyola a l’aniversari de l’1-O

La fiscalia demana cinc anys de presó per l’activista gironí Jordi Alemany per haver despenjat la bandera espanyola de la seu de la Generalitat a Girona durant les mobilitzacions del primer aniversari de l’1-O, segons ha avançat El Punt Avui i ha confirmat l’ARA.

A l’escrit d’acusació, el ministeri fiscal exposa que l’acusat es va dirigir a l’edifici del Govern “en unió i d’acord amb 300 persones més que no han pogut ser identificades”, va entrar a la força i va pujar fins al tercer pis on va despenjar la bandera espanyola de la façana per “menysprear-la”. Per la fiscalia, l’activista i la resta del grup “que l’amparava” van actuar de manera acordada “en les formes i mitjans” amb l’objectiu “d’atemptar contra la pau pública, ofendre la bandera d’Espanya, vulnerar el principi d’autoritat dels agents dels Mossos d’Esquadra i del personal de seguretat privada, menyscabar el valor patrimonial aliè i menyscabar la interitat física de les persones”. 

Per tot això, el fiscal l’acusa de cinc delictes: desordres públics, ultratge a la bandera espanyola, atemptat a agent de l’autoritat, lesions i danys. A més dels cinc anys de presó, la fiscalia també sol·licita una multa per valor de 7.200 euros per les lesions i danys que, segons el ministeri, hauria provocat l’investigat.

Durant l’aniversari de l’1-O a Girona es van dur a terme diverses protestes, les principals, a les vies de l’AVE i la seu de la Generalitat a Girona. A primera hora del matí, unes 400 persones convocades pel CDR van baixar a les vies ferroviàries i van tallar la circulació de l’alta velocitat durant dues hores. Per aquests fets, hi ha 16 persones investigades, que són les que la Policia Nacional va detenir a principis de gener. 

Pel que fa a la mobilització a l’edifici del Govern, Alemany és l’únic acusat i el van identificar els Mossos d’Esquadra. L’activista és membre del secretariat nacional de l’ANC i militant de Poble Lliure i de la Intersindical-CSC. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: