Demanaran al Senat obrir un procediment judicial perquè ACS assumeixi el deute del projecte Castor

Compromís portarà al Senat una proposició de llei del grup ciutadà Cas Castor per obrir un procediment judicial que obligui el grup ACS a fer-se càrrec del deute que ha generat el fracassat projecte de magatzem de gas submarí.

La iniciativa s’ha fet pública pocs dies després que el Tribunal Suprem sentenciés que l’Estat ha de tornar als bancs els 1.350 milions d’euros prestats per indemnitzar l’exconcessionària del projecte, Escal UGS.

Compromís, per la seva banda, reclama també el desbloqueig de la comissió d’investigació al Senat i que la promotora pagui els 70 milions d’euros per segellar i abandonar definitivament els pous, així com dels 260 milions d’euros que pot arribar a costar tot el procés de desmantellament de les instal·lacions.

Els costos que deixa sobre la taula el fallit magatzem de gas submarí no deixen de pujar: aquest dimarts es donava a conèixer que Enagás calcula el tancament dels pous amb un cost entre els 70 i 77 milions d’euros. En aquest sentit, el senador de Compromís, Carles Mulet, ha recordat que la Llei d’Hidrocarburs obligava l’empresa presentar un pla de desmantellament i abandonament de les instal·lacions, dotat de garanties financeres per executar-lo al final de la seva vida útil. Però el govern espanyol, fins aquests moments, no ha previst exigir que aquest procés es completi en aquests termes.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: