Dani Mateo: “O ens calmem o prendrem mal. Estem en un ambient de pre-guerra”

Rate this post

Després de la mocada més polèmica dels darrers temps, Dani Mateo ha parlat per primer cop arran de tot l’enrenou provocat per utilitzar la bandera espanyola com un mocador. Ho ha fet a El món a RAC1, on li ha reconegut a Jordi Basté que tot i no penedir-se de l’sketch, “sí de la forma, perquè potser la intenció no es va entendre”. Es defensa manifestant que amb tot el que ha passat, potser no anava tan mal encaminada la broma de mocar-se en la rojigualda, un gag on volien plasmar “l’estat d’ànim, el què li podria passar a un imbècil que es moqués amb la bandera espanyola. I ho he viscut en les meves carns“.

dani mateo bandera espanya la sexta

La Sexta

El col·laborador s’ha mostrat sobrepassat i demana prudència per evitar una deriva dels aconteixements que està agafant, segons ell, un to que no convida a l’optimisme: “O ens calmem tots o prendrem mal. Estem en un ambient de pre-guerra. M’han dit ‘hijo de puta’, ‘te mato’, ‘sabemos donde vive tu familia’, ‘les arrancaremos las tripas’… Al final et preguntes: ‘Òstia, estan convertint això en un tema real?’“. De fet, la parella de l’humorista va queixar-se a les xarxes dels insults que estan rebent al seu entorn.

dani mateo reflexiu3

@danimateoagain

Sobre el debat obert de si es pot fer humor de tot, ell ho defensa a capa i espasa, i n’assumeix les conseqüències: “Jo entenc que retirin algunes publicitats, respecto la seva opinió. Però que llavors respectin la meva de fer l’humor que jo consideri. Fem un referèndum? Volem fer aquesta comèdia? Que surt ‘No volem’, doncs s’ha acabat. Però que jo sàpiga, encara es pot fer. Sempre he pensat que l’humor serveix per relaxar els ànims, però veig que no“.  De fet, no fa pas gaire una companya de cadena, Ana Morgade, va fer un gag similar i llavors no va passar res. Com tampoc quan Albert Boadella va ensenyar el cul embolicat en una estelada o feia obres de teatre fent  mofa de la Verge de Montserrat, tal i com han recordat en el programa.

Un Mateo que ja en la gestació del gag, quan va veure el guió, va pensar: “Òstia, les xarxes… cagada l’hemus“. Una sensació que després es va refermar amb les paraules de disculpa del presentador d’El Intermedio, un Wyoming que no va agradar ni els defensors d’un humor com més irreverent millor, ni els puristes de la pàtria que s’han sulfurat per mocar-se en un símbol: “aquest dilluns va ser un dia difícil. Entenc les paraules de Wyoming, d’una banda, en plan ‘deixeu el nano en pau’ i de l’altra, dir ‘no se’ns cauen els anells, potser l’sketch no era bo“.

wyoming dani mateo la6

La Sexta

Els que van defensar més el programa, van ser, curiosament, Toni Soler i Jair Domínguez a l’Està passant de TV3, posant-se del costat de Mateo i mocant-se en una bandera catalana. Mateo, mentrestant, continua parlant de símbols: “al final ens matarem per un símbol. Jo puc sortir al carrer i em poden fotre una pallissa“, i en referència a les paraules del cosí de Rajoy i conseller de cultura al PP a Ceuta, Javier Celaya Brey, que oferia 1000 euros a qui li “parta la cara a tan magno bellaco, Mateo ha dit que “és impresentable“. “L’hauries de denunciar“, li han recomanat al programa. “Si no fossis català potser no hi hagués hagut tants problemes“, deixa anar Basté. “Sóc la diana perfecta“, remata Mateo. Per cert, Dani Mateo ha reconegut que encara està refredat. Que posin moltes caixes de kleenex al plató de La Sexta. Per si de cas.

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »