Custo signa un acord amb Velmar per expandir-se internacionalment

Custo Barcelona ha signat un acord de llicència amb la companyia italiana Velmar, propietat d’Aeffe, per a l’expansió internacional de la marca. L’acord inclou la producció i distribució a escala mundial de les col·leccions d’home, dona, marroquineria, calçat i accessoris. La seu es traslladarà a Velmar, a Rimini (Itàlia), mentre que el departament creatiu de Custo es mantindrà a Barcelona.

Els germans Dalmau, que continuaran sent els responsables creatius d’aquesta firma –una de les més exitoses a finals del segle XX i principis del XXI–, s’han mostrat molt satisfets amb l’acord. Asseguren que els permetrà “fer créixer el projecte de Custo Barcelona a nivell global”.

Custo vendrà roba als supermercats ‘low cost’ Lidl

De fet, ja feia temps que buscaven un inversor que els ajudés a rellançar la marca. El 2014 el grup activava un pla de reestructuració que passava per tancar algunes de les botigues més representatives d’Espanya, incloent-hi la de Barcelona. I el 2016 se sabia que les vendes de Custo Barcelona havien caigut un 9,4%, fins als 17 milions d’euros, i que l’empresa portava des de 2012 fent retallades de personal i de serveis externs.   

Aeffe, el conglomerat amb què finalment han tancat l’acord, controla marques com Moschino, Alberta Ferreti o Pollini. I Velmar, amb qui treballarà. Luca Gori, director general d’aquesta empresa, ha afirmat que la creativitat dels germans Dalmau ha estat “autèntica i original” els últims anys i ha valorat que aquesta creativitat sumada a la capacitat de Velmar d'”interpretar i traduir la forta identitat de la firma, així com la seva experiència en la producció i distribució”, donen com a resultat “una sòlida base per a un projecte de desenvolupament a escala global”. 

L'imprevisible i indomable creador de Custo

L’imprevisible i indomable creador de Custo

El primer resultat d’aquest acord es podrà veure en una col·lecció càpsula per a la temporada primavera-estiu del 2020, que es presentarà en la desfilada de la firma a la Fashion Week de Nova York i a la Setmana de la Moda de Milà. 

Custo ha informat que l’estratègia d’expansió passa per “reforçar el canal ‘e-commerce’, a més del multimarca i monomarca” i els principals llocs on se centrarà el desenvolupament seran els Estats Units, Europa i Àsia –amb la Xina com a destí principal–.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: