Cunillera: “Hi ha una especial fixació contra Borrell”

Rate this post

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha defensat que el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, és una persona “honrada” i ha denunciat que hi ha una “especial fixació” contra ell i que no s’està sent just amb la seva “gran tasca” al capdavant del ministeri.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Cunillera ha defensat que no ha de dimitir després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l’hagi sancionat amb 30.000 euros de multa per la venda fraudulenta d’accions d’Abengoa. La sanció és per una “infracció molt greu” consistent en la venda “a compte d’un tercer” de 10.000 accions d’Abengoa per un valor de 9.030 euros “disposant d’informació privilegiada”.

La delegada ha volgut posar de manifest que Borrell “ha fet una cosa molt poc habitual: reconèixer l’error en seu parlamentària i assumir el cost”.

Sobre les relacions entre el govern espanyol i el Govern, Cunillera ha celebrat la feina “impagable” que està fent la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, negociant amb la Generalitat i els consellers per arribar a acords.

En aquest sentit, ha dit que s’han de “desfer recels, desconfiances i malentesos”, i ha lamentat que els governs s’havien deixat de mirar a la cara.

Preguntada per les pintades d’esvàstiques que han aparegut aquesta setmana a la seu d’Òmnium Cultural​, ha assegurat que li preocupen molt i ha lamentat que el PSC no s’ha sentit recolzat davant d’atacs similars patit en les seves seus: “Com que nosaltres ens hem arribat a sentir molt sols, volem acompanyar a tots aquells que els hi passen coses semblants”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »