Cuixart torna a demanar una reunió a Sánchez per “propiciar el diàleg”

“Que pugui conèixer de primera mà què és el que, en ple segle XXI, porta a un pare de família i empresari, president de la principal entitat cultural de l’Estat, a afirmar que la seva prioritat no és sortir de la presó, sinó la resolució del conflicte polític”. Jordi Cuixart ha tornat a demanar una reunió a Pedro Sánchez per explicar-li els objectius d’Òmnium Cultural i la seva situació personal, amb la finalitat de posar remei al conflicte català. En un article publicat a eldiario.es que porta per títol ‘Ho tornarem a fer, senyor Sánchez’, Cuixart es mostra convençut que una reunió entre tots dos seria una manera de “propiciar el diàleg” que, al seu entendre, és necessari per desbloquejar la qüestió catalana. El president d’Òmnium insisteix en aquesta trobada, després que ja ho fes per carta la setmana passada. 

Cuixart proposa a Sánchez que inclogui Òmnium en la ronda de reunions amb entitats

Tal com ja exposava en la missiva fa uns dies, Cuixart també remarca la seva frase al judici del Procés “Ho tornarem a fer” i el significat que li va voler donar en el seu al·legat final. “Una clara reafirmació dels drets i les llibertats més bàsiques de la ciutadania, així com l’article 1 del Pacte internacional de Drets Civils i Polítics ratificat pel rei Joan Carles I i publicat al BOE: ‘Tots els pobles tenen el dret a la lliure determinació'”. El govern espanyol ja va replicar que el dret d’autodeterminació a la constitució espanyola “no existeix” i que la ronda de trobades de Sánchez amb entitats de la societat civil no incloïa Òmnium.

Cuixart destaca que una de les raons de ser d’Òmnium és la recerca de grans consensos a Catalunya mitjançant la “creació d’espais de diàleg i empatia”. “Seguim i seguirem sempre disposats a parlar. Perquè en realitat sóc a la presó acusat d’això, d’utilitzar la paraula, des de la societat civil, com un instrument per millorar la societat. I renunciar a la paraula seria renunciar a la pròpia vida”, assevera. “Perquè al marge de la sentència, els catalans i les catalanes que de manera molt majoritària segueixen demanant ser escoltats, no desapareixeran, al contrari”, afegeix Cuixart.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: