Cuixart situa la ‘defensa permanent del diàleg’ com a única via per resoldre el conflicte

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha fixat la "defensa permanent del diàleg" com l'única via per a la resolució del conflicte. En una carta amb motiu de l'Onze de Setembre, Cuixart defensa que aquest diàleg forma part de la "confrontació democràtica" amb aquells qui volen condemnar la llibertat d'expressió i el dret a protesta. La carta s'ha llegit en el marc de l'acte que Òmnium ha organitzat a l'Arc del Triomf amb el títol 'Pels drets i les llibertats, absolució', en una Diada marcada per la proximitat de la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre l'1-O.

"Ens volen dividir entre partidaris del diàleg i de la confrontació, però la defensa permanent del diàleg és l’única via per a la resolució del conflicte. Forma part de la confrontació democràtica amb aquells qui volen condemnar la llibertat d’expressió i el dret a la protesta. Mai no renunciarem al diàleg, tampoc amb els qui ens voldrien veure molts anys a la presó", d'aquesta manera Cuixart s'ha referit al debat de les darreres setmanes sobre diàleg i confrontació.

En una carta, Cuixart s'ha mostrat convençut que la societat sortirà reforçada malgrat el "despropòsit de la repressió" i ha posat com a exemple altres moments històrics com l'exili republicà del '39 i la "llarga nit del franquisme". "Som un poble que reviscola, amb les seves contradiccions, sí, però sobretot les seves esperances. Tot això només té sentit si ho fem plegats", ha conclòs.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

%d bloggers like this: