Cuixart: “No només podem vèncer sinó que estem vencent”

Rate this post

“No només crec que podem vèncer sinó que ja estem vencent”. El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, s’ha mostrat esperançat aquest divendres amb el procés d’autodeterminació i la situació política que viu Catalunya en una carta escrita des de la presó de Lledoners. 

Avui, 300 dies des del seu empresonament, el president d’Òmnium ha fet una crida a la unitat al sobiranisme i ha considerat que el moviment necessita “enriquir lideratges a les institucions i a peu de carrer” i “assolir grans consensos”, en la una carta al diari Ara. A més, ha assegurat que “el diàleg honest i sense condicions prèvies serà l’única solució de resolució del conflicte polític” entre Catalunya i Espanya.

Sobre el judici oral dels presos polítics i exiliats, Cuixart ha denunciat novament les vulneracions de l’Estat dels drets fonamentals de la ciutadania i els líders catalans i, en aquest sentit, ha animat a interpel·lar “el conjunt de l’opinió pública davant el retrocés democràtic que vivim”. 

Acusar a l’Estat espanyol

Cuixart ha fet una crida a la unitat al sobiranisme i ha considerat que el moviment necessita “enriquir lideratges a les institucions i a peu de carrer” i “assolir grans consensos”. A més, ha assegurat que “el diàleg honest i sense condicions prèvies serà l’única solució de resolució del conflicte polític” entre Catalunya i l’Estat espanyol.

En aquest sentit, ha considerat que “és imprescindible treure profit dels lideratges existents i que alhora se’n generin de nous”. “La lluita antirepressiva és un dels principals fronts unitaris del sobiranisme i seria absurd renunciar-hi, ja que és un instrument bàsic per avançar en tots els processos d’alliberament nacional”, ha reflexionat el president d’Òmnium.

Una “palanca democràtica”

Els presos polítics i exiliats són “una palanca democràtica” ha assegurat que serveix per “aconseguir que la comunitat internacional denunciï” la situació que es viu a Catalunya. Per aquesta raó, ha subratllat que no han de “cedir a l’intent de silenciar la barbaritat jurídica de la justícia espanyola, amb acusacions desproporcionades i sense fonament”.

El líder d’Òmnium ha explicat que els 300 dies a la presó han enfortit les seves “conviccions democràtiques”. “Ja fa mesos que no hi ha condemna que em faci doblegar. Les nostres condemnes els pesaran molt més a ells que a nosaltres”, ha conclòs.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »