‘Cuerpo de élite’ d’Antena 3 parodia policies catalans disparant espanyols

Rate this post

-“Este Cuerpo de élite es mucho mejor. -¿Por qué? -Hombre porque este… es catalán”. Així va acomiadar-se la sèrie Cuerpo de élite, l’estrena més sonada de l’any a Antena 3. Ha tingut un èxit minvant: de l’increïble 24,6% del capítol u al 8,5% del capítol tretze. Li ha passat com a Benvinguts a la família de TV3: la comèdia necessita de guions brillants per mantenir l’atenció perquè la trama és el de menys. No té firmada la segona temporada i podríem haver assistit al seu final. Un capítol que parodia un Cos d’elit català amb tot el reguitzell de tòpics que un guionista pugui acumular: la ce trencada, la sintonia d’Els segadors, un corrupte interpretat per Pep Munné, acudits sobre Jordi L.P. (els menors de 40 anys es pregunten qui és Jordi L.P.), els agents tots es diuen Jordi, Llum Barrera amb accent català fent de cap d’uns serveis secrets catalans que disparen amb un paraigua-pistola un maniquí amb l’escut d’Espanya al pit… Hilarant.

pep munne Antena 3

Antena 3

Va ser l’última opció de les 4 grans cadenes a prime time: va guanyar el Sense ficció (11,6%) sobre Alzheimer,  seguit de Supervivientes amb un 15,9% però menys espectadors perquè va de matinada, i la pel·lícula de La 1. Antena 3 tornarà a fer ficció sobre Catalunya amb l’estrena de La catedral del mar. Confiem que atrapi més l’espectador. El programa més vist del dia no s’emet de nit, és Està passant, que se supera dia rere dia: 19,3% arrasant amb Toni Soler sense mossegar-se la llengua. Imprescindible. Si el dia abans Toni Soler contrariat amb la no investidura sortia penjant-se amb una corda, dimarts va triar un altre mètode pel suïcidi: la sobredosi. Com el país.

toni soler suicidi TV3

TV3

La resta de TV en català oferix llums com l’èxit persistent d’Arucitys 5,9% o la irregularitat a la baixa de 8 al dia (1,3%) i La nit a 8tv (2,4%). Més preocupant és que Tot es mou no arribi als dos dígits i es resigni al 9,8%. Competeix amb la cantarella de Sálvame i les possibles addiccions del fill de la Pantoja. El programa de Melero té grans moments com el de les triunfitas vestides de groc. Però només van treure suc al’afer perquè un col·laborador ho va dir de passada. Cal més intenció. I com els va als dos catalans que fan TV per a tota Espanya des de Barcelona? una de freda Cárdenas ensorrat al 3,5% i una de calenta, Juanra Bonet esplèndid amb el seu concurs Boom (17,4%).

 

A post shared by Juanra Bonet (@juanrabonet) on

Es diu poc que Antena 3 és de propietat catalana, el Grup Planeta, i que Susanna Griso, Juanra Bonet o Sílvia Abril (que estrena programa divendres) són les seves cares. Sobta que a l’hora de fer humor sobre Catalunya els hagi sortit un capítol tan dolent a Cuerpo de élite com quan un personatge recita “Paraules d’amor, senzilles divendreeees…”.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »