Cs i PP carreguen contra Colau per la retirada de l’escut de Joan Carles I de la plaça del Cinc d’Oros 

La retirada de l'escut de Joan Carles I de la plaça del Cinc d'Oros de Barcelona no ha agradat a Ciutadans ni al PP, que han lamentat la decisió de l'Ajuntament. L'obelisc de la plaça, formada per la confluència de l'avinguda Diagonal, el passeig de Gràcia i el carrer de Còrsega, tenia des de l'any 1981 gravat en una llosa l'escut del monarca, per "agrair-li" el seu paper durant el 23F, un element que uns operaris han tret aquest dissabte. De fet, la plaça va dur el nom del Borbó ara fugat fins al 2016, quan el consistori barceloní va decidir recuperar el nom popular que tenia a principis del segle XX.

La líder de Ciutadans a l'Ajuntament, María Luz Guilarte, ha criticat el que considera "més populisme" del govern municipal d'Ada Colau i el PSC i un "atac a l'espai públic i a les institucions democràtiques com la corona". "Volem més solucions i menys propaganda" davant de l'"afartament" de la ciutadania, ha reclamat a Twitter.

Per part del PP, el regidor Óscar Ramírez ha acusat l'alcaldessa, Ada Colau, de gastar-se "els diners de tots els barcelonins per celebrar primaveres republicanes" i menysprear "els més de 40 anys de democràcia". A més, li ha retret que ho faci "en plena crisi econòmica i sanitària". En un comunicat, ha avançat que els populars preguntaran a la propera Comissió de Cultura de l'Ajuntament per la destinació i el cost i de la retirada de l'emblema borbònic i ha assegurat que Colau fa "aquest tipus de performance per acontentar ERC". "És el preu a pagar pel suport als pressupostos", ha afirmat.

Des de l'Ajuntament, es justifica aquesta acció de treure els privilegis a un personatge fosc com Joan Carles I perquè la placa "es va afegir a posteriori i queda descontextualitzat en un emplaçament dissenyat inicialment per tal de posar en valor la República i homenatjar el president de la Primera República espanyola, Francesc Pi i Margall”.

 

 

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: