Cs creu que la conferència que farà Torra a Ginebra està “abocada al fracàs”

Rate this post

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha opinat que la conferència que farà dimecres que ve el president de la Generalitat, Quim Torra, a la Universitat de Ginebra per “internacionalitzar el separatisme” està “abocada al fracàs”. En un contacte amb la premsa aquest dissabte al matí, a les portes de la redacció de Catalunya Ràdio -després de fer-hi una entrevista-, Carrizosa ha argumentat que els independentistes no han rebut “cap suport” a escala internacional.

D’altra banda, tant a ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio com a l’atenció als mitjans posterior, el dirigent de Cs ha afirmat que “en absolut” es considera monàrquic. Tot i això, ha afegit que tampoc és republicà, i que defensa la corona reial com a “símbol” que representa “tots els espanyols”.

Sobre el col·loqui de Torra a Ginebra -sota el títol ‘Una mediació internacional per a Catalunya?’-, Carrizosa ha afegit que el sobiranisme només ha rebut suports de l'”extrema dreta” i que cap institució europea, cap “democràcia occidental avançada” ni cap altre organisme ha reconegut que a Catalunya hi ha “presos polítics”, ni tampoc ha donat suport als “separatistes”.

Dos dies després que el Parlament reprovés Felip VI, Carrizosa ha asseverat que “no cal ser monàrquic ni republicà” per defensar els símbols espanyols, i que “atacar la corona reial” és atacar tots els ciutadans de l’Estat: “Qui ataca el símbol que avui representa els espanyols, sigui la corona o la bandera, pretén atacar tots els espanyols”, ha dit.

D’altra banda, sobre les mobilitzacions a Barcelona d’aquest divendres 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat, Carrizosa ha condemnat “tot tipus de violència”, ja sigui la “crema de banderes estelades” durant una concentració de l’extrema dreta, com la “crema de caixers” en una manifestació dels “extremistes separatistes i els CDR”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »