Cs amenaça Torrent: anirà al TC si porta al ple la reforma de la llei de Presidència

Rate this post

Cs ha registrat aquest divendres una petició perquè el president del Parlament, Roger Torrent, retiri de l’ordre del dia del proper ple la reforma de la Llei de la Presidència impulsada per JxCat, i ha avisat que, si no ho fa, acudirà al Tribunal Constitucional (TC).

El portaveu de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa, ha destacat en roda de premsa en la Cambra que la reforma de la llei que ha impulsat JxCat per investir Carles Puigdemont a distància no pot portar-se al proper ple, després que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) hagi assenyalat que és il·legal i que no es pot tramitar per màxima urgència com s’està fent.

“Esperem que Torrent no ens porti una altra vegada al marc d’atropellament de drets que es va dur a terme el 6 i 7 de setembre, i que no actuï fora de les lleis i de la democràcia”, ha assenyalat Carrizosa.

Cs va ser un dels dos grups que va demanar al CGE que analitzés la reforma i està “molt satisfet” amb el dictamen, ja que interpreta que és taxatiu en el rebuig tant del contingut del text com del sistema que s’ha seguit per a la seva tramitació.

Carrizosa ha assenyalat que els membres del CGE han estat designats en la seva majoria pels grups sobiranistes i no comprèn que JxCat hagi criticat el dictamen i hagi avisat que manté la seva intenció d’investir Puigdemont: “Lamentem que el separatisme continuï actuant fora de la llei i desoeixi els avisos de tothom qui se li oposi”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »