Crida conjunta de Puigdemont i Rovira a participar a la Diada: “Per més dura que sigui la sentència no aconseguiran que ens dobleguem”

Carles Puigdemont i Marta Rovira han aparcat les evidents tensions entre els socis de Govern -entre altres coses per la discrepància sobre si s’han de convocar o no eleccions com a resposta a la sentència del judici al Procés- i han volgut transmetre una imatge d’unitat per fer una crida a la participació en la manifestació independentista de la Diada mitjançant un vídeo de l’ANC en el qual apareixen plegats i exhibint plena sintonia.

⬛️⬜️🎥 Missatge de @KRLS i @martarovira

👉Prenem la iniciativa, passem a l’acció. Aquesta Diada demostrarem que estem determinats, que volem guanyar.

Desbordem els carrers per a una estratègia unitària cap a l’ #ObjectiuIndependència!

Inscriu-te a https://t.co/q2l8U8SCck pic.twitter.com/N4CKkUYQmL

— Assemblea Nacional 🧭 (@assemblea) 6 de setembre de 2019

La primera en intervenir en el vídeo és Marta Rovira. La secretària general d’ERC afirma que “és molt important” que el moviment independentista “amb tota la seva transversalitat” surti al carrer de forma “conjunta” i “torni a expressar que seguim dempeus i determinats”. “Volem acabar la feina i guanyar, i  volem lluitar contra la repressió que ens vol tenir silenciats i callats” per “defensar l’instrument de la independència com el millor mitjà per construir una república”, diu la líder d’ERC, que conclou: “Generem aquesta foto [d’unitat a la Diada] que torni a donar la volta al món. Som aquí determinats i volem guanyar”. En acabar la seva intervenció, Rovira dona pas, amb to rialler, a Puigdemont, al qual presenta amb un “avui tinc al meu costat una persona que us vull presentar i que tots coneixeu moltíssim, que és el president Puigdemont”. Els dos líders independentistes es fan dos petons per saludar-se i Puigdemont engega: “Aquesta Diada és especialment important perquè ens mira molta gent i perquè són moments excepcionals, però especialment perquè per primera vegada es fa a les portes de la sentència al judici de la vergonya, que ens jutja a tots”. El president insisteix que “per més dura que sigui la repressió i la sentència no aconseguiran que ens dobleguem” i apel·la al suport de la ciutadania per seguir endavant: “Per fer-ho us necessitem molt, especialment ara, que són circumstàncies encara més difícils”.

Així es va omplint, tram per tram, l'acte de la diada de l'Onze de Setembre

Així es va omplint, tram per tram, l’acte de la diada de l’Onze de Setembre

Puigdemont conclou el seu missatge admetent que “ve una era en què ens haurem de continuar mobilitzant de forma llarga en el temps” perquè “la resposta ha de ser combinada entre institucions i societat, a l’interior i a l’exterior”. I remata: “Per això i som i per això hi continuarem sent. I com que hi sou vosaltres, nosaltres també hi serem. Visca Catalunya lliure”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: