Creen un aparell d’hiperventilació per frenar la borratxera de cop

Investigadors canadencs asseguren haver desenvolupat un mètode per tractar la intoxicació per alcohol i que consisteix literalment a respirar alcohol del cos mitjançant la hiperventilació.

Un equip d’investigadors dirigits pel doctor Joseph Fisher de la University Health Netword del Canadà, ha presentat una prova del concepte amb un mètode senzill que podria convertir-se en un canvi de joc en la teràpia de rescat per a la intoxicació severa amb alcohol.

Normalment, el 90% de l’alcohol del cos humà és eliminat exclusivament pel fetge a un ritme constant que no es pot augmentar. Actualment no hi ha cap altre mètode, excepte la diàlisi, que permeti eliminar l’alcohol de la sang. 

El principi darrere de l’enfocament de l’equip UHN és simplement reclutar els pulmons per respirar l’alcohol. Com més dura és la respiració, més alcohol s’elimina. L’equip va comprovar que, de fet, la hiperventilació eliminava l’alcohol.

L’estudi s’ha publicat a la revista científica Scientific Reports, de la Nature Research. Els subjectes van beure aproximadament mig got de vodka i van ser capaços d’eliminar l’alcohol tres vegades més ràpid que pel fetge només. 

Quan s’hiperventila, respirant més profundament i amb més rapidesa del normal ,  el cos elimina el diòxid de carboni de la sang juntament amb l’alcohol. La disminució d’aquest gas a la sang és la causa de símptomes com ara mareig, formigueig o entumiment a les mans i als peus i marejos.

Un aparell innovador

D’aquí la importància de l’aparell. El doctor Fisher i el seu equip van utilitzar un dispositiu que permet al pacient hiperventilar l’alcohol mentre retorna amb precisió la quantitat de diòxid de carboni al cos per mantenir-lo a nivells normals a la sang, independentment de l’abast de la hiperventilació. 

L’equip té la mida d’un maletí petit i utilitza un sistema de vàlvules, alguns tubs de connexió, una màscara i un petit dipòsit amb diòxid de carboni comprimit. Aquest estudi és la primera demostració científica segons la qual la taxa bàsica d’eliminació d’alcohol es podria superar substancialment mitjançant la hiperventilació.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: