Creativitat democràtica i ciutadans compromesos

Rate this post

Davant les possibles condemnes judicials pel Cas 1-O quina hauria de ser la resposta de la ciutadania?

Hi ha algun procés contra l’Estat per les actuacions del 20S?

Com podem aportar el nostre punt de vista al procés constituent?

Servirà el documental 20S com a prova judicial?

Aquestes són algunes de les preguntes a les que el cantautor i exdiputat del PdCat Lluis Llach i l’advocat de Carles Puigdemont, Luis Alonso-Cuevillas han respost a ciutadans valencià després de la projecció del documental ‘20S‘, sobre la mobilització que va tindre lloc als voltants de la Conselleria d’Economia de la Generalitat de Catalunya  durant l’escorcoll per part de la Guàrdia Civil. El documental es va projectar en el marc del Festival Cinema Ciutadà Compromès d’Acicom.

El debat, al que també ha assistit el realitzador del documental, Luis Alcarazo, és l’inici d’una campanya itinerant organitzada per Acció Cultural del País Valencià contra la presó incondicional de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ” perquè  no existeixen proves fàctiques que la justifiquen”, segon  Toni Gisbert, secretari d’ACPV. “La iniciativa, no és en defensa del que diuen l’ANC o Òmnium” sinó per la “llibertat d’expressió. Les idees, en democràcia, no es combaten amb la presó”.

“Un problema de profunditat democràtica”

Lluís Llach, recentment nomenat president del consell assessor que impulsarà el Fòrum Cívic Social per al Debat Constituent, defensa que el futur de l’independentisme passa per continuar amb la “creativitat democràtica” i crear “noves maneres d’oposar-se a l’Estat” des del “pacifisme més estricte” perquè és la ” única estratègia amb la qual es pot guanyar.” “Estic segur que quan es dicte sentència pel Cas 1-O hi haurà una plantada de país”. Estem davant d’un problema de profunditat democràtica”, assenyala Llach.

ACICOM

 

“Estat i monarquia en descomposició”

Per la seva banda, Alonso-Cuevillas es mostra convençut que la justícia europea donarà la raó a l’independentisme i ha qualificat el procés judicial obert sobre el 20S i sobre la celebració del referèndum com un “despropòsit jurídic”. “El portarem a Estrasburg, òbviament”, ha manifestat, però tot s’allargarà sis o set anys”

“Tenim un Estat ferit en el seu orgull, perquè Espanya encara que ja no és un imperi, té una mentalitat d’imperi”, ha assenyalat, i ha considerat que “han fet un ridícul espantós”. “Tenim un Estat en descomposició, la monarquia la primera; i un poder judicial ‘bunqueritzat’, així que no esperem res de bo en aquests moments”.

Respecte de si es presentarà el documental de Mediapro com a prova judicial en la causa contra els ‘Jordis’, Alonso-Cuevillas confirma  que “el proposaran”, però ha manifesta que aquesta instrucció està “basada en mentides i és un grup de despropòsits “

 

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »