Coronavirus | Vergés, sobre el material sanitari: “Ho hem d’anar rebent tot”

"Hem d'anar rebent aquestes comandes". La consellera de Salut, Alba Vergés, ha volgut deixar clar que s'ha demanat material sanitari pel coronavirus, que algunes comandes ja han arribat i altres estan pendents de fer-ho. "Vam demanar 6 milions de màscares i altres equips de protecció individual que necessiten els professionals. Nosaltres ja havíem fet la feina abans", ha repetit. 

"Estem preparant tot el sistema sanitari a Catalunya", ha insistit. "Instal·lacions i UCIs del sistema privat passaran a coordinar-se des del Servei Català de la Salut".

La consellera, que ha dit que "ens preparem al màxim perquè el servei sanitari pugui absorbir el gruix de pacients, ha recordat que és important "seguir les recomanacions i les resolucions de confinament". "Quedar-se a casa és la millor manera d'actuar", ha remarcat. 

Centres sociosanitaris, places hoteleres i tot el que es pugui necessitar es demanarà i es farà servir. "El que ens preocupa més són els pacients greus que necessitaran recursos de cures intensives". Per fer front a aquesta possible demanda, Vergés ha volgut insistir que es comptarà tant amb la sanitat pública com amb la privada. 

Amb xifres encara d'aquest dilluns, Catalunya registra 491 casos nous de coronavirus, que eleven el total a 1.394, segons el Departament.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, l'Estat espanyol i el món

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: