Coronavirus | Urkullu es planta: cada comunitat ha de decidir què és essencial

La decisió del govern de Pedro Sánchez de decretar el confinament total davant de l'epidèmia de coronavirus no agrada al govern del País Basc. El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha demanat al president de l'executiu espanyol que cada comunitat autònoma pugui decidir quines activitats econòmiques són essencials i poden continuar, i quins han de parar la seva activitat a partir de demà.

Urkullu, partidari de mantenir la màxima activitat possible per evitar que l'economia entri en "coma", ha criticat que Sánchez anunciés aquest mesurada sense haver-la comunicat abans als presidents de les comunitats autònomes, amb qui el cap de l'Executiu es reuneix aquest migdia per videoconferència.

Carta a Sánchez

El lehendakari, que avui diumenge participarà a la reunió de presidents, va enviar dissabte a la nit una carta a Pedro Sánchez en la qual li demana que tingui en compte "l'especificitat de l'economia productiva" de cada autonomia i permeti que cada regió pugui "concretar activitats i empreses que són auxiliars i necessàries per a l'activitat crítica previ coneixement del govern espanyol".

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: