Restriccions i prohibicions de viatge de Coronavirus a nivell mundial: llista d'actualització

Països del món han imposat restriccions de viatge per frenar la propagació del coronavirus. Aquesta llista, extreta dels informes oficials del govern i del Departament d’Estat dels Estats Units, s’actualitzarà a mesura que s’anuncien noves mesures.

Kenya

El 15 de març, el govern de Kenya va anunciar la suspensió de tots els viatgers de països que han denunciat casos de Covid-19 . Només els ciutadans kenyans seran permesos al país "amb autorentarentena o instal·lació designada pel govern", van dir els funcionaris a Twitter . La mesura està vigent durant 30 dies.

"Tots els que han arribat en els darrers 14 dies han de fer una quarantena", han afegit els funcionaris.

Marroc

A partir del 15 de març, el govern marroquí ha suspès tots els vols a Algèria, Bèlgica, Xina, França, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Espanya, així com els serveis de ferris de passatgers. El govern també va tancar les fronteres terrestres amb Ceuta i Melilla, els territoris autònoms espanyols a la costa del Marroc.

Segons els oficials, els viatgers que arribin al Marroc “hauran d’omplir un qüestionari sanitari a l’arribada i poden estar sotmesos a temperatura i altres filtres”.

Namíbia

El 14 de març, el govern de Namíbia va anunciar que suspendria els vols entrants i sortints de Qatar, Etiòpia i Alemanya durant 30 dies.

Sud-Àfrica

El 15 de març, el president Ramaphosa va declarar un estat nacional de desastre i va anunciar que tots els viatgers que han entrat a Sud-àfrica procedents de països amb alt risc des de mitjan febrer hauran de presentar-se a les proves.

A més, se li denegarà un visat qualsevol viatger estranger que hagi visitat països d’alt risc en els darrers 20 dies. A partir del 16 de març, 35 dels 53 dels ports terrestres d’entrada del país estaran tancats, així com dos dels seus vuit ports marítims.

Argentina

A partir del 17 de març, l' Argentina ha aturat tots els vols des d'Europa i els Estats Units com a mínim durant 30 dies.

Les persones que arriben a l'Argentina procedents de zones amb un nombre important de casos, inclosos els Estats Units, Europa, Corea del Sud, el Japó i l'Iran, hauran de passar a la quarantena durant 14 dies.

Brasil

A partir del 14 de març, el Brasil no havia imposat restriccions de viatge. El seu ministeri de salut va recomanar que tots els passatgers que arriben en vols internacionals romanguin a casa almenys set dies i que sol·licitessin ajuda mèdica si presenten símptomes de coronavirus.

Canadà

Canadà no ha prohibit l’entrada de estrangers. Però ha requerit que qualsevol persona que arribi al Canadà des de la província de Hubei a la Xina, Itàlia o l'Iran es "autoïlla i es quedi a casa" durant 14 dies i es posi en contacte amb les autoritats sanitàries públiques en les 24 hores següents.

El govern va afegir que tots els altres passatgers que tornaven a l'estranger consideren que s'aïllen durant 14 dies.

Colòmbia

El govern va anunciar el 13 de març que tancaria els set passos fronterers al llarg de la seva frontera amb Veneçuela. A partir del 16 de març, Colòmbia prohibirà l’entrada a qualsevol estranger que hagi estat a Europa o Àsia durant els darrers 14 dies. Els colombians que tornin de les zones afectades seran sotmesos a quarantena obligatòria durant 14 dies.

El Salvador

L’11 de març, El Salvador va anunciar que prohibiria l’entrada a tots els estrangers, tret dels diplomàtics acreditats i els residents permanents legals.

Guatemala

A partir del 16 de març, Guatemala bloquejarà l’entrada de ciutadans dels Estats Units, el Canadà, Corea del Sud, Itàlia, França, el Regne Unit, la Xina i l’Iran.

Mèxic

A partir del 14 de març, Mèxic no havia imposat cap restricció de viatge.

Perú

El Perú, el 12 de març, va anunciar que frenaria tots els vols procedents d’Àsia i Europa, però no va especificar quan entrarà en vigor la mesura.

Estats Units

L’11 de març, els Estats Units van impedir l’entrada de tots els nacionals estrangers que havien visitat la Xina, l’Iran i un grup de països europeus durant els darrers 14 dies.

La prohibició s'aplica a països de l'Espai Schengen, que són Àustria, Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Hongria, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Noruega , Polònia, Portugal, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Suècia i Suïssa.

A partir del 16 de març, la prohibició s'aplicarà als ciutadans estrangers que surtin del Regne Unit i d'Irlanda.

A partir del 13 de març, tots els ciutadans nord-americans i residents permanents legals que han estat en zones d’alt risc i que tornen als Estats Units han de volar cap a un dels 13 aeroports següents:

 • Aeroport Internacional de Boston-Logan (BOS), Massachusetts

 • Aeroport internacional de Chicago O'Hare (ORD), Illinois

 • Aeroport internacional de Dallas / Fort Worth (DFW), Texas

 • Aeroport metropolità de Detroit (DTW), Michigan

 • Aeroport Internacional Daniel K. Inouye (HNL), Hawaii

 • Aeroport internacional de Hartsfield-Jackson Atlanta (ATL), Geòrgia

 • Aeroport Internacional John F. Kennedy (JFK), Nova York

 • Aeroport Internacional de Los Angeles, (LAX), Califòrnia

 • Aeroport Internacional de Miami (MIA), Florida

 • Aeroport internacional de Newark Liberty (EWR), Nova Jersey

 • Aeroport Internacional de San Francisco (SFO), Califòrnia

 • Aeroport Internacional de Seattle-Tacoma (SEA), Washington

 • Aeroport internacional de Washington-Dulles (IAD), Virgínia

Uruguai

El 13 de març, l’Uruguai va anunciar que tots els passatgers que arribessin de Xina, Corea del Sud, Japó, Singapur, Iran, Espanya, Itàlia, França i Alemanya han d’entrar en quarantena obligatòria durant 14 dies.

Veneçuela

El 12 de març, Veneçuela va anunciar que suspendria tots els vols de Colòmbia i països europeus almenys durant un mes.

Xina

Els viatgers a la Xina que recentment han visitat Corea del Sud, el Japó i Itàlia, països amb “brots greus”, i es dirigeixen cap a Pequín o Xangai, o províncies com Guangdong i Sichuan, seran en quarantena durant dues setmanes en una instal·lació xinesa .

Índia

A partir del 13 de març , el govern indi va suspendre la majoria de visats de viatges i turisme, a excepció de "visites diplomàtiques, oficials, de les Nacions Unides o Organitzacions Internacionals, visites d'ocupació i projectes" fins al 15 d'abril.

A més, el país fa efectiva una quarantena de dues setmanes per a tots els passatgers, inclosos els nacionals de l'Índia, "que arribin o visiten la Xina, Itàlia, l'Iran, la República de Corea, França, Espanya i Alemanya" després del 15 de febrer.

Japó

A partir del 15 de març, el Japó havia prohibit l’entrada als viatgers estrangers amb passaports xinesos expedits per les províncies de Hubei i Zhejiang, així com per als que havien visitat regions de la Xina que han afectat el virus, Corea del Sud, l’Iran o Itàlia en els darrers 14 dies.

Singapur A partir del 15 de març, “a tots els nous visitants amb història recent de viatges a França, Alemanya, Itàlia i Espanya durant els darrers 14 dies no se’ls permetrà l’entrada ni el trànsit a través de Singapur”, segons els funcionaris .

Els residents de Singapur i els titulars del permís que han estat en aquests països durant els darrers 14 dies se'ls lliurarà un "Avis de permanència a casa", que requerirà que es posin en quarantena durant dues setmanes.

Corea del Sud

Corea del Sud ha restringit l’entrada de viatgers amb passaports de la província de Hubei de la Xina així com a qualsevol que hagi visitat aquesta regió durant els darrers 14 dies. A més, s’anul·len els visats coreans que es van expedir als viatgers a Hubei.

Se suspèn l’entrada sense visat a l’illa de Jeju per a tots els estrangers, així com l’entrada sense visat per a ciutadans i viatgers xinesos que es dirigeixen a la Xina.

Tailàndia

A partir del 12 de març, els viatgers procedents de la Xina, Corea, Hong Kong, Macau, Itàlia i l’Iran que es dirigeixen a Tailàndia han de presentar un certificat sanitari que confirmi un test de coronavirus negatiu al realitzar el registre abans del vol. Aquests viatgers també han de presentar una prova d’assegurança amb una cobertura d’almenys 100.000 dòlars.

Tots els passatgers que arribin a Tailàndia hauran de respondre un qüestionari i es faran les seves temperatures. Qualsevol persona que transiti els països restringits durant menys de 12 hores no haurà de presentar un certificat ni omplir el qüestionari, però serà objecte de cribratges millorats.

El 13 de març, segons els funcionaris , "els viatgers que entren al Regne de Tailàndia que han estat als Estats Units durant els 14 dies anteriors estan subjectes a requisits d'autocontrol i informació".

Vietnam

A partir del 15 de març, el Vietnam refusarà els visitants de l'Espai de Schengen i la Gran Bretanya d'Europa, segons han informat els funcionaris .

Austràlia

El 15 de març, el govern australià va anunciar que totes les arribades internacionals s’hauran d’autolesolar durant 14 dies i que els bucs de creuers que arriben de ports estrangers estaran prohibits durant 30 dies.

Nova Zelanda

Nova Zelanda va anunciar mesures estrictes de control de fronteres el 14 de març que inclouen exigir a tots els viatgers entrants, inclosos els seus propis ciutadans, que s’autoïllessin durant dues setmanes.

Israel

Des del 12 de març, els viatgers estrangers, inclosos els ciutadans dels Estats Units, que van arribar a Israel des de qualsevol país han estat "obligats a romandre en quarantena a casa fins que han passat 14 dies des de la data d'entrada a Israel".

La quarantena també s’aplica a ciutadans i residents israelians. No es permet l’auto quarantena en un hotel o dormitori.

Jordània

A partir del 17 de març, tots els vols, excepte el tràfic comercial de mercaderies aèries, quedaran suspesos, segons els funcionaris. Les fronteres marítimes i terrestres del país també estan tancades per als viatgers.

El país també prohibeix als estrangers que es trobaven a la Xina, l’Iran, Itàlia o Corea del Sud els 14 dies anteriors abans d’arribar a Jordània d’entrar al país, així com a qualsevol persona que hagués estat al Líban, Egipte i Síria. I "a partir del 16 de març, seran prohibits entrar a Jordània a tots els estrangers que arribin de França, Alemanya o Espanya", segons els funcionaris .

Líban

L'11 de març, el govern libanès va anunciar la suspensió de tots els vols que sortien a Itàlia, Iran, Xina i Corea del Sud, segons els funcionaris .

Aràbia Saudita

Al 15 de març, el govern de l'Aràbia Saudita va suspendre durant dos setmanes tots els vols internacionals, d'entrada i sortida, segons els funcionaris .

Àustria

Els ciutadans de països de la Unió Europea que han estat en punts calents de coronavirus, que el Ministeri d'Afers Exteriors enumera actualment com França, Iran, Itàlia, Corea del Sud, Espanya, Suïssa i algunes parts de la Xina durant els darrers 14 dies hauran de presentar un servei mèdic. certificat que confirma un resultat negatiu del test per al nou coronavirus a l'entrada del país . El govern austríac també va anunciar que tots els passatgers, independentment de la ciutadania, també hauran de proporcionar un certificat que confirmi el resultat negatiu del test si entren a Àustria des d’Itàlia, Suïssa i Liechtenstein (a partir del 16 de març).

El certificat, que ha de datar-se en els quatre dies següents a l’arribada, ha de ser signat per un metge mèdic autoritzat i estar en anglès, alemany, italià o francès.

Croàcia

Segons els funcionaris , els viatgers que arribin a Croàcia des de zones concretes, com Itàlia, l'Iran i la província de Hubei de la Xina, han de passar dues setmanes a les instal·lacions de quarantena del govern a costa del viatger, segons han informat els funcionaris .

El govern croat també va implementar un control de salut per a passatgers de diversos països afectats pel virus com Espanya, Estats Units i Suècia. Segons els funcionaris, els viatgers d'aquests països s'haurien de fer aïllar durant dues setmanes, "i informar de la seva condició a l'epidemiòleg més proper per obtenir més instruccions."

República Txeca

La República Txeca, que va declarar un estat d’emergència, ha prohibit als passatgers de “ països d’alt risc ” i ha prohibit als ciutadans txecs visitar aquests llocs.

A partir del 14 de març, també es va prohibir el transport d’autobusos, trens i vaixells des de la República Txeca a Alemanya i Àustria. Segons els funcionaris , els viatges aeris també es van restringir parcialment.

Dinamarca

Dinamarca va tancar les fronteres amb la majoria de viatgers estrangers el proper mes de març a partir del 14 de març.

"Tots els turistes, tots els viatges, totes les vacances i tots els estrangers que no puguin demostrar una raó creïble per entrar a Dinamarca se'ls negarà l'entrada a la frontera danesa", va dir Mette Frederiksen, el primer ministre, en una conferència de premsa, segons Reuters .

Alemanya

A partir del 16 de març, Alemanya tancarà les fronteres amb Àustria, Dinamarca, França, Luxemburg i Suïssa, va dir el ministre de l’interior del país el 15 de març.

Itàlia

A Itàlia, on el virus es va agafar i ja va matar més de 1.000 persones, els funcionaris governamentals van implementar ordres estrictes que posaven el país en bloqueig per intentar aturar la infecció que es propagava.

Al 3 de març, els passatgers amb una temperatura superior als 99,5 graus no podien pujar a vols als Estats Units.

Tots els viatgers que volen a Itàlia estan sotmesos a control de temperatura als principals aeroports d'Itàlia i el país ha suspès els vols des de Xina i Taiwan.

Països Baixos

El 13 de març, el govern holandès va anunciar la suspensió dels vols de "països de risc" – la Xina continental, Hong Kong, l'Iran, Itàlia i Corea del Sud. La prohibició està vigent fins a almenys el 27 de març.

Noruega

El 12 de març, la Direcció de Salut de Noruega va dir que, independentment que tinguessin símptomes o no, qualsevol persona que vingui a Noruega procedent de països nòrdics hauria d’estar en quarantena a casa durant dues setmanes després de la seva arribada. La mesura s’allargarà fins al 26 de març.

El 13 de març, el municipi d'Oslo, la capital de la nació, va dir al seu lloc web que "els viatgers estrangers de països no nòrdics que arribin a l'aeroport d'Oslo hauran de tornar a casa". Va informar Reuters .

Polònia

A partir del 15 de març, Polònia prohibirà els estrangers del país, suspendrà els serveis aeris i ferroviaris internacionals per als ciutadans i els controls de fronteres es restauraran temporalment, segons va declarar la cancelleria del primer ministre de Polònia a Twitter . Segons els funcionaris, tots els ciutadans polonesos que tornen de l'estranger han de fer quarantena voluntàriament durant dues setmanes.

Rússia

El govern rus va prohibir l’entrada de nacionals xinesos, tret del trànsit, el 20 de febrer i el 28 de febrer va prohibir l’entrada de tots els ciutadans iranians. L’1 de març, Rússia va restringir els viatges dels sud-coreans, obligant-los a entrar al país només a través de l’aeroport internacional Sheremetyevo de Moscou. A partir del 13 de març, el govern va prohibir als ciutadans italians l'entrada a Rússia.

"A partir del 16 de març, el viatge aeri entre Rússia i països de la Unió Europea, Noruega i Suïssa estarà limitat a vols entre Moscou i ciutats capitals", segons han informat els funcionaris.

El 14 de març, oficials russos van anunciar plans per tancar la frontera terrestre del país amb Polònia i Noruega a estrangers, segons Reuters .

Eslovàquia

La República eslovaca va tancar els tres aeroports internacionals el 12 de març i, des del 13 de març, "totes les persones que vinguin a Eslovàquia des de l'estranger estan obligades a romandre en quarantena durant 14 dies."

A més, segons els funcionaris s’han suspès els desplaçaments internacionals en autobús i ferrocarril.

Turquia

A partir del 15 de març, Turquia ha suspès tots els vols cap a Àustria, Azerbaidjan, Bèlgica, Xina, Dinamarca, França, Alemanya, Iran, Iraq, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Espanya, Suècia i Corea del Sud. Els viatgers estrangers “que van estar físicament presents en aquests països durant els darrers 14 dies” també els prohibeixen entrar al país. Els ciutadans turcs, inclosos els ciutadans duals, estan exempts, però podrien estar sotmesos a un requisit de quarantena, segons els funcionaris .

El govern turc també va tancar les fronteres terrestres amb l'Iran i l'Iraq, així com els passos fronterers de Dilucu i Sarp.

Ucraïna

El 14 de març, Ucraïna va anunciar la suspensió de tots els viatges comercials de viatgers , inclosos els vols, trens i autobusos, d'anada i tornada a Ucraïna, a partir del 17 de març. El govern ucraïnès va dir que tots els estrangers no podrien entrar al país a partir del 16 de març.

Si coneixeu alguna restricció de viatge que hauria de figurar en aquesta llista, envieu-nos-ho per correu electrònic, inclosa una font oficial, a [email protected] .

NY Times

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: